Lækre fuldkorns rugbrød

Hvad er bedre end friskbagt rugbrød og hjemmebagtbrød er både billigere med smager også bare bedre. 
Det gør hjemmebag bare og så er det ikke særlig svært. Det eneste det kræver er at man lige får fikset og plejet den der surdej, men den kan nu også godt passe sig selv inde i køleskabet.

Her kommer min version på et fantastisk rugbrød og man kan så selv justere mængden og typen af kerner efter behov. Jeg bruger som oftest en 5 kornsblanding, for den indeholder alt hvad man behøver, men der er ikke noget i vejen for at erstatte 25 eller 50% af kernemængden med f.eks. solsikkekerner eller revet gulerod.
2 stk. rugbrød
500ml vand
15g gær
25g salt
340g surdej Se opskrift her
300g rugmel
280g hvedemel
 20g maltmel
200g femkorns blanding

150g knækkede rugkerner
350ml vand

kom 150g rugkerner og 350 ml vand i en gryde og kog til en grød og alt vandet er optaget. Stil blanding til side i 15-20min for at køle lidt af.Imens kommes alle de resterende ingredienser i en røreskål, samt rugkerneblanding.
Kør det hele i 20min. på en røremaskine, hvis ikke en sådan ejes så blandes dejen bare rigtig grundigt. Det drejer sig om at få lidt temperatur på så gæren aktiveres.

Dejen fordeles i  2 smurte rugbrøds forme, drys med sesamfrø, græskarkerne, solsikkekerner eller hvad du har lyst til at brug.
stil brødene tildækket et lunt sted i ca. 1,5-2timer, indtil dejen når kanten af formen.
Bag brødene i en forvarmet alm. ovn ved 210 grader i 45 min.
Tag brødene ud, løsne kanterne og vend dem ud på en bagerist. 

Slipper de ikke med det samme må du lige lade dem stå og køle lidt inden du prøver igen. Kanterne bliver lidt bløde, men tørrer opigen når de har ligget lidt.

Kommentarer