Braiseret Nakkefilet med grov mos og spidskål

Denne ret er en rigtig dejlig tung efterårsting og nem at lave i store portioner til mange mennesker og samtidig kræver den ikke meget forberedelse, men tilgengæld masser af tid til at passe sig selv.




4 pers.

Start med kødet så det kan komme i gang med at braisere 

1200g Nakkefilet (svin)
100g røget bacon
3 gulerødder
2 løg
1 porre
4 fed hvidløg
1 mørk øl (Ale eller lign)
Rosmarin
Laurbærblade
Salvie
Olivenolie
Salt
Peber

Puds kødet for store fedt stykker, krydr med salt og peber.
Skær alle grøntsager i grove stykker.
Varm en sauter pande på høj varme, kom rigeligt olie i bunden brun kødet på alle sider, tag kødet op igen, svits løg, hvidløg og røget bacon og kom derefter kødet tilbage igen. hæld øllen over og lad den koge lidt ind et par minuter.
Kom resten af grøntsagerne i panden, hæld 1 l vand ved og læg låg på og lad stå i 1,5 time.
Mærk på kødet og hvis det er helt blød og mørt er kødet færdigt. Tag det op og stil til side men hold varmt.
Si 5 dl. af væden fra i en lille gryde og lad det koge ind til sauce. Smag til med salt og peber evt. lidt honning eller andet sødemiddel.

Imens laves mosen

Grov Mos
1,5 kg Kartofler
100g smør
0,5 dl. mælk
1 lille håndfuld revet parmesan
salt


Rens kartofler grundigt og lad skallen blive på (dette er en smagssag), kom i en gryde og kom vand over til de er fuldt dækket.
Kog dem møre.
Hæld vandet fra og kom smøret i sammen med mælk og parmesan, rør kraftigt med en gaffel til en dejlig moset konsistens, der må stadig gerne være lidt klumper i.
Smag til med salt.

Stegt Spidskål
1 spidskål
100g røget bacon
salt
peber

Skær spidskålen i tynde strimler og bacon i små stykker.

Varm en pande på høj varme og kom lidt olie i, steg bacon sprødt og kom spidskålen i og steg ca. 2 min. til de stadig er let sprøde, smag til emd salt og peber.

Anret
Kom en stor skefuld mos på tallerkenen, anbring en stor skefuld ovenpå mosen, dernæst et par skiver kød og slut af med nogle skefulde sauce udover.
Server og velbekomme.

Kommentarer