Røde linsedeller - stegt fennikel - kikærte creme og bagte rodfrugter

Den her ret er virkelig en eksplosion af smage som byder på det bedste man kan forvente i en vegetarisk vinter ret.
Det er i virkeligheden en vegetarisk og sund udgave af frikadeller med sovs og kartofler.

Frikadellernes konsistens  kan sagtens sammenlignes med en rigtig svinefars frikadelle. Selvfølgelig er smagen ikke den samme, men jeg mangler ikke i denne ret.

Stegt fennikel kan virkelig også noget som giver kant tilretten sammen med kikærte puré.

Nok snak, lad os komme igang.

4 pers.


Bagte rodfrugter:

750g kartoffel

750g blandede rodfrugter

olivenolie

salt

peber

Tænd en ovn på 180 grader intervalggrill eller varmluft. Skær grøntsagerne ud i rustikke stykker og kom dem i et ildfast fad med en god slat olivenolie, salt og peber.
Stil det i ovnen i ca. 40-45min. til grøntsagerne er møre og gyldne.Røde linsedeller:

200g røde linser

150g  revet gulerod

150g revet rødbede

1 løg

2 fed hvidløg

1 spsk. barbecue krydderi

2 æg

2 spsk. hvedemel

salt

peber

olivenolie

Start med at skylle linserne i en sigte og kog dem derefter i rigeligt saltet vand i tyve min., tjek undervejs at den ikke bliver tør. Si evt. resterende vand fra og hæld linserne op i en stor skål.

Imens linserne koger rives gulerod, rødbede, løg og hvidløg på et rivejern og svitses på en stegepande i ca. fem min til det bliver blødt og falder let sammen.
Kom grøntsagsblandingen op i skålen rør det godt sammen med barbecue krydderi, salt og peber og smag det til så krydderi og salt balance passer.
Derefter rører du æg og hvedemel i, indtil du får en konsistens der er sammenhængende.

Kom rigeligt med olie på en stegepande ved middel varme. tag en spiseske og læg en skefuld på panden ad gangen, lav dellerne af et par omgange.
Steg dem i tre til fem min. på hver side. Du skal ikke bekymre dig og de er møre, men til gengæld passe på de ikke brænder på. Så steg hellere ved lidt lavere varme.

Stegt fennikel:

2 hele fennikel

50g smør

salt

Skyl og del fennikel i kvarte, behold stokken på. Varm smørret på en stegepande, og læg fennikel i. Steg fem min. på hver side og drys lidt groft salt, gerne en god havsalt henover.

Kikærtecreme

1 ds. kikærter (400g)

1 spsk. cremefraiche 18%

1 håndfuld persille

1/2 lime, saften

salt

peber

Kom alle ingredienser i en blender og kør det til en jævn konsistens, der stadig har fylde nok til ikke at flyde ud på tallerkenen.
Juster smagen med salt, peber og limesaft.

Tip!!! Ønsker du lidt mere kant på smagen, tilsæt lidt cayenne peber og knust hvidløg.Anret det hele på store delefade og skål og sæt det midt på bordet og dyk ned i denne lækre ret.

 
Kommentarer