Frittata med spinat og svampe

Frittata er jo den berømte spanske omelet. Men udover den klassiske version med æg og kartofler, så er mulighederne jo enorme og en fantastisk måde at få brugt en masse grøntsager som lige ligger og trænger til at blive brugt.
En ret fyldt med umami og smag.

Det er en rigtig god ret at lade børnene komme i køkkenet og stå for. Det er visuelt og teknikkerne er enkle, men der er gode muligheder for selvbestemmelse og sætte sit eget præg på den.

Den her version er ikke en facitliste men kun til inspiration. Hold fast i mængden af kartofler og æg som danner base, men kom så de grøntsager i du lyster.4 Pers.
500g skrællede kartofler

1 løg

2 fed hvidløg

8 æg

1 dl. mælk

1 tsk. paprika

200g frisk spinat

200g svampe

75g revet cheddar ost

salt

peber

olivenolie


Skær kartoflerne ud i små tern og kom dem på en stor pande ved middel varmeder kan gå i ovn  sammen med en god slat olivenolie,i ca. 5min.
Kartoflerne skal ikke brase med blot mørnes.

Snit løg og og hvidløg fint og kom dem ved og steg videre i yderligere 5 min.
Svampenes skæres i mindre stykker og svitses med på panden i et par minutter inden den skyllede spinat hældes henover og lad det synke sammen.

Imens kommes æg, mælk, paprika, lidt salt og peber i en skål og piskes godt sammen inden den hældes over grøntsagerne og osten fordeles henover.
sæt din frittata ovnen ved180 grader varmluft i 20 min. og den er klar til servering.
Tip!!!Kan din ovn ikke gå i ovnen, kom grøntsagerne i et ildfast fad inden æggemassen hældes over.

Kommentarer