Vegetarisk pasta med tomatsovs og kikærter

Der er så meget hype omkring vegetarisk og vegansk kost, mindre kød osv. Man kan synes om de forskellige argumenter som man vil både for og imod.

Men en ting man ikke må glemme, det er at ligegyldigt hvad man propper i munden eller tilbereder så SKAL det smage godt og tilberedes med respekt for råvaren uanset om retten er med eller uden kød.

Denne ret med pasta og tomatsovs med kikærter er sindsyg smagfuld og bliver kun bedre af at man lade sovsen koge ind og frembringe smagen og sødmen fra tomaterne,
Samtidig er den sund og billig at lave.


4 Pers.
500g frisk pasta

2 dåser Flåede tomater

70g tomat puré

1 spsk. paprika

1 stort løg

2 fed hvidløg

1 dåse kikærter (drænet)

salt

peber

olivenolie

Snit løget fint og knus hvidløget. Svits ved jævn varme i en gryde med olivenolie til de bliver blanke at se på.
Tilsæt derefter tomat puré og paprika og svits videre i et minuts tid inden de flåede tomater tilsættes. Skru ned for varmen og lad det simre i ca. 45 min. inden kikærterne tilføjes og varmes med i ca. 5 min.
Smag til med salt og peber

Samtidig sættes en gryde med kraftigt saltet vand over at koge og pastaen tilberedes efter pakkens anvisninger.
Herefter hældes vandet fra og pastaen vendes ned i tomatsovsen.

Server i dybe tallerkener og anret med lidt friskrevet parmesan og friskkværnet peber.

Du kan jo selv springe ud i at lave pastaen hvis tiden tillader det, kræver helst en pastamaskinen, men kan gøres med kagerulle, hvis du er tålmodig.

Kommentarer