Græskar risotto

Efteråret har ramt os og sæsonen for græskar, rodfrugter, svampe og vildt er her. I virkeligheden min yndlings periode rent madmæssigt.
Retter med smag og fylde, denne risotto med græskar er ingen undtagelse og et glimrende valg for en kødfri dag.


4 Pers.

Risotto
1 Hokaido græskar

6 dl. grød ris eller risottoris

1 løg

2 fed hvidløg

1 l grøntsagsfond

50g smør

1 dl. hvidvin tør

Olivenolie

Salt

Peber


Afpyntning
200g Feta ost

100g tranebær

1 bundt kinesisk purløg eller alm. purløg

---------------

Start med at halvere græskaret og tøm det for indmaden. Kernerne kan evt. ligges tilside og senere hen tørres i ovnen.
Når græskaret er tømt for kerner deles det i kvarte og placeres på et stykke bagepapir, drysses med lidt olivenolie og salt og bages ved 180 grader varmluft i 20 min.
Når græskaret er mørt tages det ud og kommes i en blender og køres til en jævn masse og stil den til side.

Imens græskarret er i ovnen startes risottoen op, den tager ca. 25-30 min.
Løg og hvidløg hakkes fint og svitses ved jævn varme i en god slat olivenolie i en sauté pande, når løgene begynder at blive klare tilsætets risene og ristes godt af, når panden begynder at føles tør tilsættes hvidvin og koges godt ind.
Herfra tilsættes grøntsags fond lidt ad gangen så risene hele tiden er våde men ikke svømmer som i en suppe.
Rør kontinuerligt i panden og smag løbende til.
Når risene er ved at være møre koges der ind så konsistensen er cremet og græskarmosen vendes forsigtigt i.
Sluk komfuret og smøret kommes i som mindre stykker. Lig låg på og lad den hvie i 5 min. inden låget tages af og den lige vendes rundt.

Hvis der portionsanrettes kommes der lidt suldret feta, tranebær og fint hakket purløg ovenpå, ellers serveres toppings i små skåle, så man selv kan anrette sin tallerken.


Kommentarer