Lækkert langtidshævt hvede franskbrød

Dette brød er lavet med mel fra Fru Møllers Mølleri ved Odder. Denne hvedemel har simpelthen en fantastisk smag og giver en god struktur i brødet.


1 brød
400 ml. vand
25g salt
3g gær
500 g Fru Møllers Hvedemel (eller 550g alm. hvedemel)

opløs gær, salt og vand i en stor skål inden hvedemelet vendes i. Rør forsigtigt rundt til melet er optaget af væsken og en let fugtig konsistens er opnået.
Dæk skålen til med plast folie og et hviskestykke og stil til side natten over ca. 8-10 timer.

Hvis kortere hævetid ønskes øges gær mængden til 25g og hæver i 1,5-2 timer.

Drys mel på bordet og hæld dejen ud på det mel dækkede bord. Vend dejen forsigtigt rundt og form til et fransk brød, skær en rille på toppen eller et mønster med en skarp kniv.

Placer på en bageplade og bag i en 230 grader varm ovn ved varmluft i 25 min. indtil en gylden overflade er opnået

Kommentarer