Rød karry med kylling i kokosmælk

En fantastisk Thai inspireret karry ret, der kan spices op efter smagg og behag. Masser af velsmag og ganske sund, der sender minderne tilbage til Thailand.4 Pers.
600g kylling inderfilet
1 rødløg
4 fed hvidløg
1 rød snackpeber
1 dåse bambusskud
2 cm ingefær
1 lime
1 spsk. korrianderfrø
1 spsk. tandori krydderi
1 spsk. paprika
1-3 tsk. rød karry pasta
1 ds. kokosmælk 400g
3 forårsløg
1 bundt frisk koriander
salt
peber
neutral olie

4 dl. ris

kom ris i en gryde med 8 dl. vand og en god tsk. salt, lad det komme op at kog og skru så ned på lavt blus og kog ris under låg i 12 min. Derefter slukkes blusset og risene hviler i endnu 12 min. Derefter er de parate til servering.

Dernæst forberedes alle grøntsagerne, så det hele er klar til at tilberede i wok'en. Løget skæres i tynde både, snack peber ligeså i tynde strimler.
Hvidløg hakkes groft, ingefær snittes fint. Korianderfrø kommes i en morter og kværnes godt.
Kylling inderfileterne  skæres i mundrette stykker.

Nu tændes wok'en på fuld blus, når den er varm kommes en slat neutral olie i og kødet svitses kort sammen med salt, peber, tandori krydderi, paprika og koriander frø. Vend det hele godt og kom derefter løg, hvidløg og ingefær ved, imens der svitses videre. Kom snack peber og bambusskud ved, sammen med karry pasta. Du skal være lidt forsigtig med denne, alt efter hvor stærk du ønsker retten. Jeg har små børn og 1 tsk. er rigeligt for at den ikke bliver for stærk.
Lad det hele svitse godt igennem i et par minutter inden kokosmælk hældes ved og det hele koges op og smages til med salt og peber, samt saften fra 1 lime.
Hvis retten ikke er stærk nok kan lidt mere karrypasta kommes i.

Server i mindre skåle, med fint snittet forårsløg og frisk koriander. Ved siden af serveres ris.

Retten tager ca. 25 min. fra start til slut, så passer perfekt i en travl hverdag.Kommentarer