Fajitas med kylling og guacamole

Denne mexicanske ret kombinerer en masse gode smagsnuancer og laver man den fra bunden, er man sikret en god samle selv middag.





4 pers.

Tortillas
3 dl. hvedemel

1 dl. majsmel

3/4 dl. vand

3 spsk. olivenolie

1 tsk. salt


Kom alle ingredienserne i en skål og bland dem godt med en gaffel, når den begynder at være sammenhængende væltes den ud på bordet og æltes godt igennem i hænderne til al melet er optaget i dejen og den er helt glat på oversiden.
Pak den ind i plastfolie og lad hvile i en halv time på køkkenbordet.

Rul dejen ud og del den i 12 små stykker, kom lidt mel på bordet og rul dem helt flade ca. 2mm tykke, en ad gangen, til ca 15cm i diameter.
Tænd en pande på høj varme og bag tortillaerne i ca. 30 sek. på hver side til de er pletvis gyldne/brændte.













Fyld
600g kylling fillet eller inderfillet

3 løg

3 fed hvidløg

2 peberfrugter

3 tsk. spidskommen

1 spsk. paprika

1 lime

salt

peber

2 spsk. olivenolie

Skær kyllingen i små stykker og kom i en frysepose. Kom salt, peber, spidskommen og paprika samt olivenolie i posen. Bind en knude på og bland det godt sammen og lad det hvile i køleskabet en halv time eller gerne længere op til et døgn.

peberfrugt og løg snittes i fine strimler, hvidløget hakkes groft.

tænd en pande eller støbejernsplade ved høj varme og kom lidt olivenolie på. Svits kyllingen kort til alle sider har taget farve inden grøntsagerne kommes på. Svits det hele i ca. 5 min. tjek et kyllingestykke for at være sikker på det er gennemstegt.

Smag til med salt, peber og limesaft.

Guacamole
3 avocado, modne

2 spsk. cremefraiche 9%

2 fed hvidløg

salt

limesaft af 1/2 lime

Skær avocadoen fri af skrællen og skær den i fine stykker, hvidløget presses i og det hele blandes med cremefraiche, kom 1 spsk. i ad gangen så den ikke bliver for tynd.
Smag til med salt og limesaft.
Limesaften sikrer at den ikke bliver brun i farven.

Tilbehør
2 Frisk hakket chili

1 bundt koriander

Cremefraiche

200g revet cheddarost


Kommentarer