Asiatisk Kylling Suppe

En super lækker og sund ret med masser af smag og fuld udnyttelse af hele kyllingen. Styrken kan justeres individuelt, da det er meget forskelligt hvilken styrke grad man ønsker i sin mad.


4 Pers

Suppen
1 Kylling 1400g

1 stort løg

2 fed hvidløg

3 cm. ingefær

3 gulerødder

1 porre

1 tørret chili

20 peberkorn

5 liter vand

rens og  skræl alle grøntsagerne, skær dem i grove stykker. Vi skal kun bruge dem til at give smag til suppen.
tænd en stor gryde ved middel høj varme og svits løg og hvidløg i lidt neutral olie, derefter kommes gulerødder, porre, ingefær, peberkorn og den tørrede chili ved og svitses kort i et par minutter, det skal ikke tage farve.
Rens og skyl kyllingen godt indvendigt og udvendigt, kom den op i gryden og hæld ca. 5 liter vand henover, så kyllingen er helt dækket.
lad det koge op og skru så ned så det simrer. Lad stå i 1,5-2 timer, tag kyllingen op og sæt til side i en skål, den skulle gerne være så mør at den falder af benet.
Skru op for blusset og kog væsken i yderligere 30 min. ved høj varme så det koger lidt mere ind.
Først nu skal væsken tilføres salt, de forskellige smage vil først nu begynde at træde frem.

Fyld
1 løg

2 fed hvidløg

1 snack peber

1 ds. bønnespirer

3 stængler forårsløg

Kyllingekødet fra 1 hel kylling

50g suppenudler, eller asiatiske suppe plader (købes i asiatiske supermarkeder)

3 liter suppevæske

Pil løget, halver det og skær så tynde strimler som muligt, hak hvidløget fint og svits det ved middel varme i lidt neutral olie.
Flæk snackpeberen på langs og skær den i tynde strimler, kom det ned til løgene og svits kort. hæld suppevæsken henover og bring op til kogepunktet, skru ned og tilsæt, suppenudlerne, kyllingekødet som er plukket fra.
Snit forårsløg fint og kom i som det aller sidste og smag til med salt og peber.

Server evt. med friskbagt brød og finthakket frisk chili der kan kommes henover suppen hvis en højere styrkeintensitet ønskes.

Kommentarer