Wok med svinekød og løg

En lækker og hurtig wok ret, der sender tankerne tilbage til Asien.




2 Personer.

500g Svinemørbrad

2 store løg

2 spk. tyk soyasauce

1 tsk paprika

1 tsk stærk chili

salt

peber

neutral olie

1/2 tsk. majsmel

1/2 dl vand

50g peanuts

2 dl. basmati ris

koriander

1 lime
Rens mørbraden  for sener hinder og fedt, skær mørbraden ud i mundrette stykker og kom i en skål sammen med soya, paprika, chili, peber og en lille smule salt.
Stil i køleskabet en halv times tid eller

Sæt risene over at koge 2 dl ris og 4 dl. vand og lidt salt. Lad det koge op og kog videre ved lav varme i 12 min. sluk derefter komfuret og lad hvile i 12 min. Herefter er risene klar til servering.

Imens ristes peanuts til de er gyldne. og sættes til side.

Tænd wok'en ved høj varme, kom en lille smule neutral olie i og svits kødet i 3-5 min. Tilsæt løg skåret i tynde både og grofthakket hvidløg. svits videre i 2 min.
Tilsæt 1/2 dl. vand og en 1/2 tsk. majsmel og lad det tykne i 30 sek. ca.

Anret kødet på et fad eller skåle, kom saften af 1/2 lime henover, de ristede peanuts og til sidst en god håndfuld hakket koriander.

Ser ver ris og limebåde ved siden af.

Autentisk og fuld af smag.

Kommentarer