Cremet ærtesuppe med bagt kulmule

En lækker italiensk inspireret suppe med masser af fylde så den kan bruges som hovedret på en travlt hverdag.



4 pers.

Ærtesuppe.

500g ærter, frosne

1l grøntsagsfond

2 spk. hvidvinseddike

1,5 dl. hvidvin

2 skalotteløg

2 fed hvidløg

250g ricotta ost

150 g suppe nudler eller orzo pasta

salt

peber

olivenolie



Snit løg og hvidløg groft og svits i en stor gryde med en god slat olivenolie, tilsæt hvidvinseddike og kog den ind, derefter hvidvin og kog det ind.
tilsæt grøntsagsfond og lad det koge op inden du tilsætter de frosne ærter.
lad det koge op og koge ind i ca. 5 min.

imens koges pastaen al dente, den må godt have lidt bid når vandet hældes fra og de stilles til side.

tag en stavblender og blend suppen til den er helt jævn, herefter tilsættes ricotta og der blendes lidt mere til en jævn ensfarvet masse.
smag til med salt og peber evt. lidt citron saft hvis smagen er for fed.

vend pastaen i inden der serveres.

Bagt Kulmule.

4 filletter kulmule af 100g

salt

peber

olivenolie

Kom lidt salt, peber og olivenolie på filletterne, gnid det ud på dem og placer i et ildfast fad.
bag i en 180 grader varmlufts ovn i 15 min.

Fjern sindet og server sammen med suppen

Kommentarer