Indisk inspireret grøntsagsfad med bagt laks

En hurtig og ekstremt smagfuld og sund ret der passer sillerig selv i ovnen.



4 Pers.

Grøntsagsfad.
1 blomkål

500g kartofler

3 store gulerødder

3 stængler bladselleri

1 løg

1 tsk. karry

1 tsk. gurkemeje

1 tsk. spidskommen

salt

peber

rapsolie

Skræl og skær kartoflerne i grove stykker. Gør det samme med gulerødderne og bladselleri, løget deles i kvarte. Skyl og del blomkålet i mindre buketter og kom det hele i et stort ildfast fad så det ligger i et lag.
kom en god slat rapsolie henover, salt, peber, gurkemeje, karry og spidskommen drysses henover grøntsagerne og vend det hele godt med hænderne.
kom fadet i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i 40 min.

Laksen kommes ovenpå efter 25 min. Se nedenfor

Laksen.
1 hel lakseside 600g

1 tsk. paprika

1 tsk. tørret citrongræs

1 tsk. spidskommen

1 tsk. korianderfrø

1 tsk. fennikelfrø

salt

peber

rapsolie

Rens fisken og tag skindet af. Placer på et skærebræt, tjek laksen for små ben. Kom fennikelfrø og korianderfrø i en morter og stød dem fint. Resten af krydderierne blandes sammen med.
Kom en slat rapsolie på laksen og gnid det ud på den. kom lidt salt og peber samt krryderiblanding henover.
Når grøntsags fadet har fået 25 min. placeres laksen ovenpå grøntsagerne i 15 min. indtil retten er færdig.

Tzatziki Raita.
500g græsk yoghurt

1/2 citron

1 agurk

1 fed hvidløg

spidskommen

salt


Riv agurk på et rivejern og klem så meget væske ud som muligt. bland med græsk yoghurt, knust hvidløg og saften fra en halv citron.
Smag til med salt og spidskommen og server med fisken og grøntsagerne.


Kommentarer