surdejshævet speltbrød bagt på bagesten





300 ml. vand

15g salt

50g surdej

200g speltmel

200g hvedemel

Vend alle ingredienser i en skål og dæk til med plastfolie og et viskestykke og stil til side.
Lad hæve i min. 12 timer.

Hæld dejen ud på et mel dækket bord og tilpas formen til franskbrøds størrelse, undgå at vende den for meget.

Kom brødet direkte på bagestenen i en 250 grader forvarmet ovn. Bag i 10-15 min. til en mørk og sprød overflade er opnået.


Surdej:
150g rugmel

150g fuldkornshvedemel

200 ml. vand

Bland ingredienserne i en lufttæt beholder og stil på køkkenbordet i 2-3 dage indtil dejen begynder at lugte surt.
Husk at røre rundt en gang dagligt.
Stil dejen i køleskabet den kan holde sig i op til 21 dage.

Når du bruger af din surdej blandes den op på ny med resten af den eksisterende surdej.

OBS!!! Fantastisk til brug i rugbrød.

Kommentarer