risotto med kantareller og asparges

Risotto er en fantastisk spise og i disse efterårs agtige dage, er der ikke nogen som en varm risotto med kantareller der her i september er i sæson.



4 Pers.
6 dl. risotto ris

2 skalotteløg

2 fed hvidløg

1 dl. hvidvin

1l. hønsefond

500g kantareller

1 bundt asparges

250g røget bacon

1/2-1 dl. revet parmesan

50g smør

olivenolie

salt

peber

Skær bacon i mindre stykker og svits af i en stor sauté pande sammen med lidt olivenolie. Når bacon har taget farve lægges den til side, men lad rest fedtet blive i panden.
Rens kantarellerne og svits af i panden et par minutter og læg disse til side også.

Løg og hvidløg snittes fint og svitses af i panden med lidt mere olivenolie, derefter tilsættes risottorisene, svits videre til risene bliver blanke, tilsæt derefter hvidvin og lad det koge ind. Nu tilsættes lidt af hønsefonden til massen er fugtig og herfra spædes op hver gang den er ved at tørre. Denne process fortsætter til risene er møre og al dente. Tager ca. 20 min.

Efter de første 10 min. tilsættes bacon, kantareller og asparges der lige er skåret i 2 cm. lange stykker.
Fortsæt med at spæde til med fond til ovenstående konsistens opnåes.

Sluk herefter komfuret kom ca. 50g smør og en stor portion revet parmesan ved. Læg låg på og lad stå og hvile i 5 min. Herefter tages låget af, der røres lidt rundt og smages til med salt og peber.

Anret i dybe tallerkener, riv lidt parmesan henover, et lille skvæt olivenolie og friskkværnet sort peber.
Server straks


Kommentarer