En aften på Blokhus StrandhotelI det nordlige Jylland ligger feriebyen Blokhus, som om sommeren summer af liv blandt de mange gæster fra Danmark, Norge og Tyskland, som holder til i de mange sommerhuse lige ud til Vesterhavet.
Men i sommeren 2017 er der kommet et helt nyt hotel til, bygget op fra bunden og lige overfor torvet. Blokhus strandhotel er et eksempel på det man sjældent ser. Et par iværksættere der har sat sig ned og sagt, nu bygger vi et hotel i ægte strandhotel stemning, med alt hvad det indebærer. Et virkelig flot resultat i moderne og klassisk stil alle omkring projektet kan være stolte af.
Hotellet er åbnet Juli 2017.

Til hotellet hører også en á la carte restaurant, der udover at betjene hotellets gæster også er åbent for udefra kommende gæster til frokost og aften. Dog ikke noget de skilter ret meget med på gaden, men er overladt til gæsten selv at finde ud af.
Vi besøgte restauranten fredag aften i uge 29. og der var godt fyldt i restauranten.

Vi ankommer 19.30 og bliver straks anvist til vores bord i det lyse Orangeri der ligger ud til gårdhaven.
Efter lidt tid kom en meget ung og uprøvet tjener til bordet, hvilket skal komme til udtryk senere på aftenen.
Vi får kigget i menu kortet som er meget præcist og uden for mange valg der skal tages. Udover á la carte kortet tilbyder restauranten 4,5,6,7 retter, efter kokkens valg som er ud fra kortet. Derudover er der mulighed for det der kaldes en aften på strandhotellet der består af en 8 retters menu med tilhørende vine, snacks, bobler, kaffe7the og sødt.
Vores valg stod på 4 retter og valgte så en lækker chardonnay hvidvin til forretterne et glas rødvin til hovedretten og husets dessertvin til desserten.

Vi startede med at få serveret snacks bestående af østers og 2 slags sprød knas. Dertil et glas Cremant, en lækker frisk start på  noget der skulle vise sig at blive et rigtig god oplevelse og en af de bedste forretter jeg længe har smagt.1. Forret bestod af rimmet makrel, kørvelcreme, røde og grønne syltede tomater og karse. En smagsoplevelse der er langt imellem og virkelig en fantastisk ret, friske og lokale råvarer med masser af smag og kombinationer  der overrasker og giver en oplevelse af et legesygt køkken der ved lige præcis hvad de har med at gøre.
2. Forret var jomfruhummer, kartoffelmos, pocheret æggeblomme og  sherryvinaigrette med hasselnødder.
Når man kigger på retten ser den temmelig bastant ud, hvilket den skulle vise sig også at være men igen en ret med mange gode smagskombinationer der igen viser køkkenets kreativitet og smagsmæssigt en tung ret og noget anderledes end jeg normalt tænker en jomfruhummer ret og min næste tanke var om jeg kunne få appetit til hovedretten, men det gik.

Desværre var min jomfruhummer let overstegt og min kones jomfruhummer havde stadig et stykke af tarmen siddende.
Hovedretten var en rigtig kød basker med et rigtig stort stykke kalvefilet stegt medium med løgpure, stegte løg, ærter og en kraftig sauce på marv og kalv. En kraftbombe af format med god dybde og kødet i centrum og dejligt at se et køkken der tør servere en hovedret uden kartofler, hvilket vi kunne fornemme nok var ønsket især blandt det ældre publikum. men igen får hver enkelt ingrediens lov at træde frem og have en vigtig rolle i retten, hvilket er meget prisværdigt som gæst og viser at der virkelig er tænkt over hvordan hver enkelt ret er sat sammen.

Desserten bød på en sommer klassisker, koldskål med jordbær og kammerjunker, dog i en noget anden udgave end vi kender den. Super frisk og dejlig afslutning ovenpå et velsmagende måltid.

Derefter fik vi kaffe og hjemmelavet petitfure og derefter var der bestemt også fyldt op på velsmag.
Blokhus Strandhotel kan være godt tilfredse med deres køkkenchef, der bestemt kan få strandhotellet til at være et sted man gerne kører langt efter, for at få en oplevelse udover det sædvanlige, med friske og lokale råvarer fra årstiden.
Betjeningen.
når jeg går ud at spise er det naturligvis maden der er i fokus og bærer største del af oplevelsen, men betjeningen har også en stor rolle for helhedsoplevelsen ja jeg vil sige hvis ikke 50% så ihvertfald 30% af helhedsoplevelsen ligger i hvordan man bliver guidet igennem aftenen og her har strandhotellet enten hæmmet af at ligge i et sæson område eller ved at være nyåbnet, for den betjening vi var igennem hang slet ikke sammen med den mad vi fik serveret.
ved ankomsten bliver taget pænt imod og anvist vores plads, vi har så fået tildelt den helt nye og meget grønne tjener der enten har sin første aften eller ihvertfald har meget lidt erfaring med servering og kundehåndtering, så vi kommer meget kluntet igang og må selv bede om at få forklaret hvad vi får og rette tjeneren da han præsenterer østers som muslinger og iøvrigt ikke havde ret meget begreb om hvad det var der kom på bordet.
herefter overtog noget af det mere erfarne personale og tingene gik noget lettere, men på en restaurant der leverer mad på så højt niveau, et prisleje hvor man godt kan forvente et temmelig højt niveau af personalet hele vejen og et kundeklientel som er vant til at komme på finere restauranter.

Derudover kan strandhotellet og dets omgivelser klart anbefales til alle der planlægger en tur til det nordjyske.


Kommentarer