Fuldkorns pandekager fyldt med stuvet spinat, laks & rejer

Lækker fyldig ret med masser af proteiner, en rigtig god måde at få fisk og gode vitaminer indenbords.


4 Pers.

Pandekager:

5 æg

5 dl mælk (Mini eller let-mælk)

50g fuldkornshvedemel

150g hvedemel

1 tsk. salt

Smør til stegning

Kom alle ingredienserne undtagen smørret i en stor skål og pisk det godt sammen. Tag en 28cm. stor pande eller en decideret pandekagepande, det er en god investering.
Kom en lille klat smør på panden og steg pandekagerne ved medium varme, til de er let brune på begge sider.
Kom de færdige pandekager på en tallerken med sølvpapir over, på den måde beholder de varmen og bliver lækre og bløde.

Stuvet Spinat:

250g frisk spinat

1/4l madlavningsfløde 15-18%

2 skalotteløg

2 fed hvidløg

2 tsk. salt

1/2 tsk. sort peber

1 tsk. cayenne peber

1 tsk. friskrevet muskatnød

Rapsolie

Skyl spinaten grundigt under koldt vand, halver skalotteløgene og snit dem fint, det samme gøres med hvidløget, svits dem godt på en pande med lidt rapsolie.
Kom den skyllede spinat på panden og skru ned til middel varme og lad spinaten falde sammen, rør lidt rundt i det og når al spinaten er våd tilsættes fløden og det hele bringes op at koge til en tyl sovs opnåes. Evt. tilsæt lidt meljævning hvis den føles for tynd.
Til sidst tilsættes peber, cayenne, muskatnød og salt.
Smag retten til med krydderierne og hæld den stuvede spinat op i en skål.


Anretning

400g røget laks

250g pillede rejer

1 portion fuldkorns pandekager

1 portion stuvet spinat

Den røgede laks rives i rustikke stykker.
Tag en pandekage, kom et par tsk. fulde spinat i midten, derefter nogle stykker laks og lidt rejer. Fold pandekagens fire sider henover og vend den om.
Velbekomme



Kommentarer