Kinesiske kødboller med stegte nudler

Det asiatiske køkken er så fuld af smag og med hverdags ingredienser, kan nye smagskombinationer frembringes på måder der er svært i det vestlige køkken.
Denne ret er en asiatisk udgave af spaghetti meatballs.


4 Pers.

Kødboller.
500g hakket kalv og flæsk
1/2 løg
1 fed hvidløg
2 cm. ingefær (tommelfinger str.)
2 æg
3 spk. rasp
1 spk. vand
1 spk. tyk soya sauce
1 spk. tynd soya sauce
2 spk. 5 spice krydderi
1 tsk. salt
1/2 tsk. friskkværnet peber
neutral olie (raps eller vindruekerne)

Kom løg, hvidløg og vand i en hurtighakker og kør det til en samlet masse. Har du ikke en hurtighakker, snit da løg og hvidløg helt fint.
Kom løg blanding i en skål med resten af ingredienserne og rør det kraftig rundt til massen samler sig, den må ikke falde sammen når du stopper med at røre. Gør den dette kom da lidt mere rasp ved.
Tag et stort ildfast fad, kom en god slat neutral olie i bunden, form kødboller i 3-4 cm store runde kugler og placer i fadet, de må ikke røre hinanden.
Derefter pensles de med nedenstående marinade.

Marinade.
3 spk. tyk soya sauce
3 spk. tynd soya Sauce
3 spk. sur/sød chilisauce
2 spk. sesamfrø
1 tsk. tørret chili (kan undlades hvis retten er til børn)

Rør alle ingredienserne sammen og smag den til, juster smagene til så de passer til din smag.
pensl kødbollerne godt og kom fadet i en forvarmet ovn ved 180 grader varm luft i 30 min.
Efter 15 min. vendes kødbollerne tilfældigt rundt i fadet og pensles igen med marinaden. Kom dem i ovnen i yderligere 15 min.
Der efter er de færdige og serveres straks.

Stegte nudler.
200g æg nudler
1 løg
2 fed hvidløg
2 cm. ingefær (tommelfinger str.)
2 gulerødder
1 snackpeber
2 spk. tyk soya sauce
2 spk. tynd soya sauce
2 spk. riseddike
neutral olie

sæt en gryde over med let saltet vand og kog nudlerne til de er nsæten færdige, hæld vandet fra og stil til siden.
Imens hakkes hvidløg og ingefær fint, skær løget ud i tynde både. gulerødder og snackpeber skæres i tynde strimler.
tænd en wok for fuld varme, kom lidt olie i og svits løg, hvidløg og ingefær i ca. et minut, derefter gulerødder i et par minutter, til sidst snackpeber. Steg det hele i et par minutter, derefter tilsættes riseddike og koges væk. Tilsæt nudlerne sammen med de to soya saucer, bland det hele godt og steg et par minutter.
Smag retten til med soya og evt. lidt chili alt efter ønsket styrke.

Server straks kødboller og nudler, drys med friskhakket chili og forårsløg.




Kommentarer