Krydderurte fyldte rødspætter - rodfrugter - gremolata

Familie mad der er enkelt at lave med masser af farve og smag, der kan få alle til at spise fisk. Jeg havde fået fat i en masse forskellige kartofler, lilla, søde og alm.. Det samme med gulerødder og dette giver en lækker differentieret smag og masser af farve til retten.



4 pers.

Ovnbagte rodfrugter.

1,5kg. blandede rodfrugter (kartofler, gulerødder, søde kartofler, lilla kartofler, gule og røde beder)

olivenolie

salt

peber

Rens rodfrugterne, skær dem i store grove stykker og kom i et stort ildfast fad, kom en god mængde olivenolie henover, drys med salt og lidt peber. Vend det godt rundt og bag i ovnen ved 180 grader varmluft i 30 min.

Krydderurtefyldte rødspætter.

800g rødspætter

1dl hakket persille

1dl hakket basilikum

1 citron

2 spk. revet parmesan

salt

peber

Bland krydderurter, revet parmesan, revet citronskal af 1 citron, 1 tsk. salt 1/2 tsk. peber. Placer rødspætterne med skindsiden nedad.
Fordel krydderurteblandingen udover rødspættefileterne, fold dem mod den spidse ende.
Tag rodfrugterne ud af ovnen  og skab plads i midten. Placer rødspætterne tæt sammen, pensl med olivenolie, drys med salt og peber.
Bag videre i 15 min.

Tag fadet ud af ovnen og fordel gremolataen henover fisken. sæt fadet på bordet og der er serveret.

Gremolata.

1 dl. persille

1 dl. basilikum

1 fed hvidløg

2 spk. olivenolie

saft af 1 citron

1 tsk. salt

1/4 tsk. peber

Kom alle ingredienserne i en hurtighakker og hak til en jævn konsistens. Smag til med salt og peber og juster konsistensen med olie, hvis den er for tør, for tynd tilsæt flere krydderurter.

Kommentarer