Rosin Boller


Hvad er bedre end en varm rosinboller med smør og ost i vinterkulden, her kommer min version af en klassiker vi alle kender fra barndommens tid, der for mange er fuld af gode minder.



16-20 stk.

600g vand

900g hvedemel

75g smør, blødt

50g gær

20g salt

250g rosiner




Bland alle ingredienserne og kør dejen på en røremaskine i 10 min.
Stil dejen tildækket i 1 time eller til dejen er hævet til dobbelt størrelse. Herefter kommes dejen ud på et mel dækket bord. Form dejen til en lang pølse ved at slynge den lidt frem og tilbage. Sørg for at den ikke sidder fast på bordet ved at drysse lidt mel på.
Del dejen i 16-20 stk. alt efter hvor store du ønsker dine boller. Form dem i hænderne til runde kugler, pensl med et pisket æg og bag ved 220 grader i 15 min. varmluft, til de er gyldne på overfladen.

Server dem lune med smør og ost

Kommentarer