Mørbradgryde, helt klassisk

Fantastisk lækker gryderet, der fungerer fantastisk som gæstemad.


6-8 pers.
2 stk. svinemørbrad á 500g

1 dl. hvedemel

1 spk. paprika

salt

peber

50g smør

Rens svinemørbrad'en for scener og fedt, skær dem ud i 1,5-2 cm. brede skiver. Bland mel, paprika 1 tsk. salt og 1/2 tsk. friskkværnet peber i en skål.
Vend mørbrad stykkerne i melet, smelt smørret i en sauté pande og brun mørbrad stykkerne godt på alle sider.

2 zitauer løg

4 fed hvidløg

300g bacon

300g cocktail pølser

2 dåser hakkede tomater á 400g

500g champignon

1/2 dl. balsamico eddike

1 glas rødvin

600 ml. arla fløde fraiche 30%

salt

peber

Halver og snit løgene i tynde strimler, hvidløget groft og bacon. Svits det hele i den samme pande som mørbradbøfferne, derefter kommes champignon der er delt i kvarte i og svitses videre. Derefter tilsættes balsamico og koger væk, derefter rødvin og den koges også ind.
Kom de hakkede tomater ved og bland godt. Til sidst hældes fløden og cocktailpølser ved og varmes igennem.
Smag til med salt og peber.

Placer mørbradbøfferne i bunden af et ildfast fad, hæld sovsen henover og varm retten i en ovn ved 180 grader varmluft i 30 min.

Server med ris, perlespelt, kartoffelmos eller anden rodfrugtemos

Kommentarer