risotto m. ærter og sprødstegt laks

Risotto er en ægte Italiensk spise resten af Verden har taget til sig og findes alskens smagskombinationer, lav den med årstidens og de tilgængelige råvarer, så har du en fantastisk middag til gæster eller bare en helt almindelig hverdag med familien.
Det er en delikat ret der kan være svær at få helt rigtig men sidder den der er der ikke noget bedre, samtidig kan den gøres ganske økonomisk overkommelig, alt efter råvare valg.
Denne udgave er ret tæt på den originale risotto bianco, bare tilsæt ærter som ekstra smagsgiver.


4 Pers.

4 laksefiletter á 100-150g pr. stk.

3dl. risotto ris (DeCecco)

2 skalotteløg

1 fed hvidløg

1dl. tør hvidvin

1l grøntsagsfond (knorr fond du chef)

1dl. ærter frost

25g. smør

1,5dl. friskrevet parmesan

olivenolie

salt

peber.

Snit løg og hvidløg fint, svits i en sauté pande ved middelvarme i 3-5 min. uden de tager farve, tilsæt risotto ris og svits videre til de bliver blanke i overfladen.
Tilsæt hvidvin og lad koge ind, derefter ca. 1 dl. grøntsagsfond ad gangen, risene må aldrig koge tør. Bliv ved med denne proces til risene er møre og al dente, tilsæt ærter og smag til med salt og peber. Risene er færdige når de flyder let ud på tallerkenen.
Sluk herefter komfuret og tilsæt smør og parmesan, lad stå i 5 min med låg på. rør i risottoen igen og smag til en sidste gang inden den anrettes i dybe pastatallerkener.

Imens risottoen hviler tændes en stegepande ved middel til høj varme, krydr laksefilleterne med salt og peber, steg dem i 10 min. på skindsiden, juster varmen så de ikke brænder. Efter 10 min vendes de i 30 sek. og er klar til servering herefter. Fjern evt. skindet og anret filleterne oven på risottoen

Kommentarer