Asiatisk and med wokstegte nudler

Simpel og lækker, er denne asiatisk inspireredde wok ret og nu vi går vintermånederne i møde er det da på sin plads at få lidt and.


4 Pers.

Stegt Andebryst:
3 stk. andebryst
1 clementin
1 spk. teriaki sauce
2 spk. tyk soya
1 spk. honning
1 spk. sursød chilisauce

rengør og puds andebrysterne til, bland alle de øvrige ingredienser godt sammen i en skål og pensle andebrysterne godt på begge sidder inden de brunes godt af på skindsiden i en pande der kan tåle at gå i ovnen. Når andebrysterne vendes om og skindsiden er opad, kommes panden i en 200 grader ovn i 15 min. Herefter skal andebrysterne hvile i 5 min. inden servering.

Stegte nudler:
200g æg nudler
2 fed hvidløg
2 cm. ingefær
1 stort løg
1 snack peber
2 mellemstore gulerødder
rapsolie
2 spk. tynd soya sauce
1 spk. teriaki sauce
1 lime (saften)
salt

kog nudlerne al dente i let saltet vand og sæt til side. Skær gulerødder og snackpeber i tynde strimler, løget skæres i tynde både.Hvidløg og ingefær snittes fint.
Kom lidt olie i en varm wok pande, svits løg og hvidløg kort inden gulerødder tilsættes og efterfølgende snackpeber.
Svits det hele et par min. inden riseddike og risvin tilsættes, lad koge væk og derefter tilføjes soya, teriaki og limesaft. Smag til med salt og evt. lidt tørret chili hvis du er til stærk mad.

Anretning:
1 Portion stegte nudler
1 Portion stegt andebryst
1 rød chili
4 forårsløg

Server i wokken eller et stort fad, placer andebrysterne der er skåret i tynde skiver ovenpå nudlerne, til sidst fordeles grofthakket forårsløg og chili over retten.
I Asien ville en sådan ret blive placeret midt på bordet sammen med mange andre retter og så plukker man lidt af alle retterne med spisepinde og der spises direkte fra fadene. Herhjemme vil vi nok tage lidt på tallerkenen, men det er tilladt at spise lidt "grimt", hvis det skal være autentisk

Kommentarer

  1. Hejsa, glæder mig til at prøve din opskrift næste uge. Men når du skriver en clementin, mener du så saften af den eller har jeg misforstået noget?

    SvarSlet

Send en kommentar