baguette med italiensk mel

Lækkert brød er altid fantastisk  som tilbehør til salaten, med smør på eller hovedrollen i en sandwich.
Denne opskrift er baseret på nogle italienske meltyper, men andre meltyper kan også sagtens benyttes.





2 baguette
3 dl mælk

25g gær

15g salt

150g fuldkorns durum

150g durum mel

150g Tipo 00 hvedemel

Bland alle ingredienserne godt og gerne på røre maskine, æltes der i hånden kan det være en fordel at lune mælken først.
Stil til side overdækket i 1-2 timer eller til dobbelt størrelse.
Del dejen i 2  og form 2 aflange brød til en tykkelse på ca. 3 cm. lav nogle snit i overfladen, dæk til og lad efterhæve imens ovnen varmer op.
Ovnen sættes til 230 grader varmluft.
Kom brødene i ovnen og bag i 18 min. til de er let gyldne på overfladen.

Tip!!! ofte fåes de italienske melsorter til 10,- i Netto.

Kommentarer