Hjemmelavet pasta med squash og asparges

En simpel og vildt lækker vegetarisk pastaret med årstidens friske ingredienser. Hemmeligheden bag en enkel ret er gode friske råvarer, med masser af smag og kvalitet.


4 Pers.

Pasta.
4 æg

300g hvedemel

100g durum mel

1 spk. vand

1/2 tsk fint salt

Tag en dyb skål og bland mel og salt godt. Lav en stor fordybning så der er plads til æggene, brug en gaffel til at piske æggene sammen og langsomt røre melet ind i æggemassen. Bliv ved indtil en fast dej begynder at tage form.
Brug derefter hænderne til at ælte resten af melet ind i dejen, bliv ved med at ælte i ca. 10 min ved at folde og klemme dejen til den er dejlig blank.
Kom den dernæst i en pose og luk den, lad dejen hvile i ca. 30 min.

For at lave selve pastaen kan enten en pasta maskine benyttes, ellers kan det også sagtens gøres i hånden.
Start med at dele dejen i 4 portioner, dette gør det nemmere at rulle den ud.
Pastamaskine.
Ved brug af pasta maskine, kom da lidt mel ud over hele bordet og vend dejen hurtigt i melet, begynd da på højeste niveau og kør dejen igennem nogle gange imens den foldes en gang hver gang du kører den igennem. Dette gør dejen mere smidig.
Dernæst indstilles maskinen til et niveau lavere for hver gang du kører den igennem. Sørg for at dejen hele tiden er let melet. Når ønsket tykkelse er opnået skæres pladerne i passende tykkelse og vendes rundt med hænderne i lidt mel så de ikke klistrer.
Hver tykkelse har sit eget navn men er lavet på præcis samme måde
Håndrullet.
Drys bordet med mel, klem da dejene lidt flad og sørg for der er mel på alle sider. Rul da dejen ud med rullepind eller kagerulle. Sørg for at der hele tiden er lidt mel under og over dejen, for ellers klistrer den til bordet og når du koger den, bliver den til en klump istedet for.
Når dejen er nærmest gennemsigtig skæres den ud i passende tykkelse.

Kog pastaen i let saltet vand i ca. 3 min til den er al dente.

Retten.
2 banan skalotteløg

2 fed hvidløg

1 bundt friske grønne asparges

1 squash

1 glas hvidvin

1 dl. frisk oregano eller basilikum

parmesan

Olivenolie

salt

peber

Halver og snit skalotteløgi tynde strimler, hvidløg snittes fint. Aspargesne renses og stokken knækkes af, skær asparges i 2 cm. stykker.
Squash rives i tynde strimler med en tyndskræller.
Løg og hvidløg svitses kort i en god mængde olivenolie, asparges tilsættes og svitses kort. Dernæst tilsættes hvidvin og koger ind i et par min.
Når pastaen sættes over at koge, kommes squash ved retten og det hele vendes rundt.
Tilsæt den færdigkogte pasta, en god slat olivenolie, riv en god portion parmesan og groft hakket oregano. Smag retten til med salt og peber og server.
Sæt en peberkværn på bordet og parmesan sammen med et rivejern. Så kan middagsgæsterne selv tilføje lidt ekstra i ægte italiensk stil.
 

Kommentarer