Frittata inspireret restepande

En fantastisk ret til at få ryddet op i dine rester der bare står i køleskabet. Netop fordi det er en reste ret, skal du ikke hænge dig så meget i mængder eller for den sags skyld de ingredienser der er brugt i denne ret. Dog skal du dog benytte æg og det vil være en fordel at benytte kartofler, men ellers kan næsten alle grøntsager benyttes.
squash, aubergine, svampe, asparges, ærter, krydderurter er glimrende ingredienser til en sådan ret. Har du en rest kød fra en tidligere middag eller nogle pølser liggende vi dette også fungere super godt i retten.
Men her følger en vejledende opskrift på hvordan min udgave blev idag.Udstyr.
1 stegepande der kan gå i ovn ø28cm ca.

4 Pers.

Æggeblanding.
12 æg
1,5 dl. mælk eller fløde
salt
peber
krydderurter, (persille, kørvel, hvidløgspurløg)  (kan undlades)
3-5 spk. revet parmesan eller andet revet ost (kan undlades)

Retten.
Jeg har til denne udgave benytte følgende ingredienser.

1 løg
3 fed hvidløg
1/2 aubergine
1 stor bagekartoffel
1pk. bacon
1 tsk. paprika
salt
peber.

skær alle ingredienserne i fine små tern, det er vigtigt at alle ingredienser er skåret fint for at de gennem tilberedt.

Svits først bacon godt i panden så noget af fedtet frigives, dernæst kommes løg og hvidløg ved og svitses kort, nu følger resten af ingredienserne og det hele ristes igennem i ca. 10 min ved middel varme. Krydr blandingen med salt peber og paprika. Sørg for at bacon/grøntsags blandingen er jævnt fordelt og hæld æggemassen udover og sørg for det er jævnt fordelt.
Kom panden direkte i en forvarmet ovn på 180 grader i 15 min.
Massen skal føles fast når du trykker den på midten og så er den færdig.

Server enten retten for sig selv med en salat ved siden af, som tilbehør til en gang grill kød eller som her med en omgang spareribs.

Kommentarer