Sommer kylling med Asparges og hollandaise

Dette er en super lækker frisk sommerret, portionsstørrelsen passer til den lette sult eller i sammenhæng med en meny, men mætter temmelig meget selvom den ikke syner af så meget.
retten egner sig absolut bedst imens asparges er i sæson herhjemme da denne ingrediens har en meget fremtrædende rolle i retten.


4 Pers.

Kylling
 
2 stk. kyllingebryst
  
Raps eller olivenolie

salt

peber

Kyllingebrysterne gnides godt ind i olie, salt og peber, steg brysterne i ovnen ved 180 grader varmluft i 18-20 min.
Alternativt kan de steges på grillen i en foliebakke sammen med lidt røgsmuld, så de får en letrøget smag, hvilket er metoden jeg har brugt i denne anretning.

Asparges
 
12 grønne danske asparges

25g smør

salt

Asparges renses og stokken knækkes af.
Pocher asparges i smør i ca. 3-4 min. ved middel varme, drys lidt salt over og anret med det samme.

Hollandaise

150g smør

3 æggeblommer

1 citron

salt

tag æggene ud i god tid så de kan opnå rumtemperatur. Smelt smøret ved lav varme i en gryde og i en anden gryde kommes æggeblommer, saft fra en 1/2 citron og 1 spk. vand.
Nu starter piskeriet og komfuret tændes ved lav varme, når æggemassen begynder at blive cremet hældes smørret i lidt ad gangen imens saucen langsomt tykner, bliv ved med at tilsætte smør til saucen er tyk og cremet. Smag den til med salt og citron og varm den stille og roligt op til den er lun. En hollandaise må aldrig overstige 60 grader, for så ender du med at den skiller.
 
Pesto
1 bundt persille

10 stængler rucola

1/2 dl. solsikkefrø

1/2 dl. parmesan

5 spk. rapsolie

salt

Ingredienserne til pestoen kommes i en hurtighakker eller blender og køres til en grov konsistens. Smag til med salt og juster konsistensen med lidt olie, hvis den er for tyk og lidt mere persille eller rucola hvis den er for tynd.

Kommentarer