Hvidløgs brød

Foråret er kommet med godt vejr og dermed er grill sæsonen også igang. Hvad er bedre som tilbehør til bøffer og pølser end hvidløgsbrød, vi kender alle den version der købes på frost i butikkerne. Men som med så meget andet, kan dette nemt gøres bedre og mere lækkert selv.


4 Flütes.

500 ml Vand
100g smør
25 g gær
20g salt
150g fuldkorns hvedemel
350g durum mel
400g hvedemel
10 fed hvidløg

Smelt smørret og klem de 10 fed hvidløg i rør det sammen med resten af ingredienserne. Ælt dejen godt så den er helt blank. Det bedste resultat opnåes ved brug af røremaskine.
Stil dejen til hævning under et klæde i 2 timer eller den er hævet tiæ dobbelt størrelse.
Del dejen i 4 og rul ud til 4 lange pølser ca. 4 cm. I diameter, lad efterhæve i ca. 20 min. på bagepladen under et klæde og pensl med pisket æg inden de bages ved 220 grader ved varmluft i 15 min.

Klar til servering.

Kommentarer