Grønkålssalat, perlespelt med stegt andebryst

Julen sig nærmer og julens ingredienser kan jo bruges på mange måder, her i en sund udgave med stegt andebryst i ovn og grønkåls/perlespelt salat. Virker lækkert alternativ til den ellers så fede julemad.




4 Pers.

2 stk. andebryst á 300g 

200g frisk grønkål

2 dl. perlespelt

2 stilke bladselleri

1 stort æble

1 rødløg

1 dl. tørret tranebær

1/2 dl. solsikkefrø

æblecider eddike

rapsolie 


Start med at rense andebrysterne, rids skindsiden 3-4 steder, krydre med salt & peber. Brun skindet godt på en pande som kan gå i ovnen.
Det er ikke nødvendigt at bruge fedtstof da skindet afgiver rigeligt med fedt i sig selv. Når skindet er brunet godt af, vendes brysterne og kommes i en forvarmet ovn på 180 grader i 13-15 min.
Tag brysterne af panden og lad hvile i 5 min. inden de skæres i skiver.

Imens sættes perlespelt over at koge i 4 dl. vand, skal koges møre og tager ca. 15-20 min.
Grønkåls stilkene renses og overhældes med kogende vand i en sigte. Derefter snittes kålen i tynde strimler.
Kom kålen i en skål med fint snittede strimler af rødløg og bladselleri.
Solsikkefrøene ristes godt på en tør pande til de bliver let gyldne. Pas på de ikke brænder på.
Den færdigkogte perlespelt blandes med kålen, lidt rapsolie og æblecider eddike drysses henover ca. et par spk. af hver.
Tranebær, fint skåret æble og solsikkefrø blandes i.
Salaten smages til med salt, olie og eddike, den må gerne være lidt syrlig men det er smag og behag.


Kommentarer