Sweet Potato Salad

Denne knap så kendte kartoffel herhjemme er en lækker sød sag i en salat.

                                  


2 Pers.

50g rucola salat


500g Sweet potato

1 skal af øko citron

1 spk. frisk revet parmesan

3 store fed hvidløg

6 cocktail tomater

rapsolie

balsamico eddike

groft havsalt


Forvarm ovnen på 160 grader. Kom tomaterne, gerne med stilk i et lille ildfast fad, drys lidt rapsolie henover sammen med en god slat balsamico eddike og drys med lidt havsalt.
kom tomaterne i ovnen, det samme med hvidløgene, der bare skal blive i skal og det hele.
Kartoflerne skylles og renses for urenheder og ligges ind på risten i ovnen.
Det hele står der i 45 min. Tomaterne tages ud og stilles til siden. Hvidløget presse ud af skallen.
Kartoflerne halveres på langs og skrællen pilles af, den burde slippe let.
skær, kartoflerne i små mundrette stykker.

Anret i et passende størrelse fad, først med rucola, derefter kartoffelstykkerne, den knuste hvidløg fordeles jævnt. Tag med en ske noget af væsken fra tomaterne og drys hen over salat og kartofler. Tomaterne anbringes, citron og parmesan rives henover salaten. Slut af med lidt groft salt.

Server som tilbehør til en steg, fungerer rigtig godt sammen med svinekød.

Kommentarer