Krydret ribbensteg

Et lækkert alternativ til den klassiske ribbensteg, giver en dejlig krydret smag.

                    



Krydret Ribbensteg
 
1,5 kg ribbensteg

4 blade frisk salvie

1 dl. bla. friske krydderurter (rosmarin, oregano, persille)

1 spk. parmesan

2 tsk. groft havsalt

1 spk peber

1 spk. rapsolie

Start med at komme alle krydderier, parmesan og rapsolie  i en hurtig hakker, eller snit det så fint som muligt så en granuleret masse opnåes.
rens ribbenstegen og tag en lang spids kniv. Lav et ca. 3 cm bredt snit i midten af stegen og så hele vejen igennem på langs. Fyld krydderierne ind i hullet og sikre dig at der er lige dele krydderier hele vejen igennem.
gnid rigelige mængder groft salt ind i den snittede svær og placer i et ildfast fad og kom i en forvarmet ovn på 220 grader i 15 min. Derefter skrues ned på 160 grader og der hældes vand ved stegen så det står ca. 1 cm. opad stegen.
Lad stå i yderligere 1,5 time. Er sværen ikke sprød endnu, kan der kortvarigt tændes for grill, men hold øje med stegen da det går hurtigt fra sprød til sort.

Lad stegen hvile i 20-30 min. inden den skæres ud.


Server evt. sammen med en lækker sweet potato salat.








Kommentarer