Fransk Løgsuppe

Lækker efterårssuppe, som oprindeligt er en fransk fattigmands men med tiden er blevet en eftertragtet bistro ret.



2 kg løg (Zitauer, rødløg, skalotteløg)

6 fed hvidløg

50g smør

1/2 dl balsamico eddike

1 dl. hvidvin

1/2 dl. porthvin

1,5 l kalvefond


Hvidt brød

revet ost til gratinering

Pil løg og hvidløg, skær i rustikke ringe, behøver ikke være ensartede.
Smelt smørret ved høj varme i en stor gryde, svits løgene i ca. 5 min. til de er klare og begynder at blive bløde. Tilsæt balsamico og kog det helt ind til det ikke længere lugter af eddike. Dernæst kommes hvidvin ved og koges ind, det samme gøres med portvinen. Det vigtige er at det ikke længere lugter af sprit eller metallisk.
Kalvefonden hældes ved og der skrues ned imens det simrer i 45 min.

Fyld 4 skåle der kan tåle at gå i ovnen med suppe. Skær brødet til sådan at det dækker for suppen, dernæst drysses en god mængde ost henover brødet og gratineres ved 200 grader indtil let gylden overflade opnåes.


Kommentarer