Chili Con Carne




4 pers.

800g hakket oksekød

4 fed hvidløg

2 løg

1 dåse chilibønner

1/2 dl. Whisky (gerne Jack Daniels)

70g tomat puré

1 dåse flåede tomater

1 spk. røget paprika

1 tsk. cayenne peber

tørret chili

salt

peber

Cremefraiche 9%

2 lime

brød



Hak løg og hvidløg fint, svits i lidt olivenolie, dernæst oksekød og krydre med salt, peber, paprika og cayenne peber.
Tomat puré brændes af i bunden af gryden inden whisky kommes ved og spritten koges helt væk. Dette kan du finde ud af ved at dufte og når gryden ikke længere lugter sprittet er alkoholen kogt væk.
Kom flåede tomater og chilibønner ved, skru ned på lav varme og lad retten stå i minimum 30 min. og gerne 1 time eller 2.
Retten smages til med tørret chili. Det er meget individuelt hvor stærkt man ønsker sin chili, derfor slutter i denne opskrift af med styrke tilsmagningen, kender du din chilistyrke kan du med fordel krydre samtidig med at kødet svitses.

Server med nybagt brød, cremefraiche, lime og gerne chili eller tabasco til ekstra styrke.
 

Kommentarer