Ramsløg pesto

Maj måned skriger ramsløg, denne tidligere ukrudtsplante der gror vildt er blevet en lækker delikatesse der kan bruges i mange sammenhænge med dens kraftige smag af hvidløg er det en utrolig smagsgiver.
I denne sammenhæng har jeg lavet en lækker pesto og da pesto er meget med at smage sig til den rette kombination er det svært at give mængde angivelse. Lidt utraditionelt har jeg brugt solsikkefrø istedet for pinjekerner. det giver en lidt anderledes men også god smag og så er de meget billigere end pinjekerner.


ca. 250g Pesto
20-30 stk. ramsløg
2 håndfulde basilikumblade
3 håndfulde rucola salat
3 spk. solsikkekerner
ca. 30g parmesan ost
1/2 dl. neutral olie
1/2 citron, saften herfra
1 tsk. salt

rens ramsløg og rucola godt og skær i mindre stykker. Kom derefter alle ingredienserne i en blender og kør det indtil konsistensen er jævn. Det er nu smagsløgene kommer i spil og du kan tilsætte lidt ekstra olie hvis den er for fast, rucola og basilikum hvis smagen er for stærk eller konsistensen for tynd eller lidt mere parmesan. Det er helt op til dine smagsløg.


Her serveret med helt friske samsø kartofler vendt i smør og persille og grillet flankesteak.




Kommentarer