Pulled Pork Burger med det hele

En klassisk sydstats ret fra USA som vel nok primært blev introduceret til masserne i Danmark af brd. Price der lavede et program med amerikansk mad og i den grad fik sat gang i bølgen med langtidsstegt nakkefilet.
En af grundene til at det er blevet så populært er efter min mening fordi det bare smager helt fantastisk, er rimelig billigt at lave til mange mennesker. Det kræver ikke ret meget arbejde og så imponerer det altid ens gæster.
Idag kan du købe pulled pork færdiglavet i supermarkedet, men at lave den selv er klart det bedste og billigste. Det eneste det kræver er tid og kræver ikke opmærksomhed undervejs.
Det bedste resultat bliver helt sikkert i en grill smoker, men er også mere krævende. Denne opskrift er lavet i ovn, så kan alle være med :-)



8 Pers. (Så er der rigeligt)

Det første der skal gøres er at lave en rub, nakkefileten skal gnubbes ind i.


Rub.
2 spk. brun farin
2 spk. paprika
1 tsk. sennepspulver
1 tsk. cayenne peber
1 tsk. friskkværnet peber
2 tsk. salt
1 tsk. tørret salvie
1 tsk. knust fennikelfrø

Bland det hele godt sammen så du har en tør pulveragtig blanding.

Pulled Pork
2,5 kg Nakkefilet
1 rub blanding

Puds nakkefilet for de værste klumper fedt. Gnid derefter rub blandingen grundigt ind i nakkefileten, sådan at den er helt dækket af den tørre blanding.
Kom den rubbede nakkefilet i en pose, luk til  og lad den hvile i køleskabet natten over eller min. 4-5 timer.

Nu skal du til at være fremsynet, for denne steg skal have ca. 12 timer i ovnen ved 110 grader. Så skal grisen serveres kl. 19. skal du stå lidt tidligt op og sætte stegen i en kold ovn kl. 07.
Lad den bare stå hele dagen imens du kan lave alt muligt andet.



Sauce
Saucen skal bruges til at komme over kødet når det er færdigt

1 dl. æblecider eddike
1 tsk. paprika
1 tsk. tabasco
chiliflager
1 spk. brun farin
2 spk. ketchup
1 tsk. salt
1/2 tsk. friskkværnet peber

Rør alle ingredienserne sammen og smag til, vær lidt forsigtig med chilien.
Saucen  skal være sur, sød og stærk. Så saucen smages til så den smager som du ønsker.

Stil saucen til side til den skal bruges

Mayonnaise
2 pasteuriserede æggeblommer
1 spk. hvidvinseddike
1 tsk. sennep
1/2 tsk. salt
3 dl. neutral olie

Pisk alle ingredienser på nær olien sammen grundigt. Nu tilføres olie i en tynd stråle så dan hele tiden optages af æggeblandingen indtil en tyk konsistens der hænger fast på piskeriset er opnået.
Tip! hvis æg og olie har nogenlunde sammen temperatur optages de nemmere og du undgår at din mayonnaise skiller

Coleslaw
1/2 Hvidkål
8 store gulrerødder
4 spk. æbleeddike
5 spk. mayonnaise
5 spk. cremefraiche 9%
salt
Peber

Gulerødder og hvidkål snittes fint, brug evt. en foodprocessor hvis du har sådan en. Bland kål med æbleeddike, mayonnaise og cremefraiche. Tilsæt mere mayonnaise eller cremefraiche, hvis en mere snasket coleslaw ønskes. Smag tilmed salt og peber.


Syltede agurker
1 agurk
1 dl. lagereddike
1 dl. sukker
2 dl. vand
1 tsk salt
peber

Agurk snittes i tynde skiver og kommes i en skål med, eddike, sukker, vand, salt og rigeligt med peber.
Bland væsken grundigt så sukkeret opløses.
Lad agurkerne stå i syltelagen i min. 3 timer inden servering. Gerne længere og kom resten i et glas med skruelåg så kan de holde sig i køleskabet i op til en måned.






Burgerboller
Følg linket til opskrift

Burgerboller

 




Kommentarer