Kylling i Karry




Så er der let og nærende aftensmad på under 30 min fra start til slut. En rigtig lækker ret til de kolde vinter dage, en ret man kan lave mild eller stærk efter behov.
Denne udgave er medium stærk og virkelig lækker og cremet.

Udstyr
Wok

4 pers.
600g kyllinge inderfilet
1 løg
2 fed hvidløg
1/2 chili
2 cm ingefær
1 broccoli hovede
1 spk. karry
1 spk. paprika
1 tsk. cayenne peber
500 ml madlavningsfløde 15%
2 spk. soja
1 spk. riseddike
1 spk. risvin
salt
peber
neutral olie

4 dl. basmati ris
6 dl. vand
1 tsk. salt

Snit løget i tynde både og hvidløget i tynde skiver. Ingefær skæres i tynde strimler. Broccolien renses, stokken skæres af og pluk buketter af broccoli af.
Skær kyllingen i mindre stykker.

Start med risene, kom 4 dl. ris, 6 dl. vand og 1 tsk. salt i en gryde og lad simre i 12 min. Sluk komfuret og lad stå med låg i 12 min. Derefter er risene klar.

Når risene slukkes, tændes wokken for fuld hammer. Kom lidt olie i bunden, svits løg, hvidløg, chili og ingefær kort inden kyllingen tilættes, krydr med salt og friskkværnet peber.
karry, cayenne peber og paprika brændes af i bunden af wokken, bland det sammen  og tilsæt soja og riseddike og lad dette stege i et minuts tid inden risvin kommes ved.
Kom broccolien i wokken sammen med 2 dl. vand og kog i 2 min ca. Dernæst kommes fløden ved og det hele koger igennem i 5 min. Smag til med salt og peber, evt. lidt chili hvis man kan lide stærk mad.

Anret på flade tallerkener, tag en lille skål og fugt den indeni, kom en passende mængde ris i skålen, tryk sammen og vend ud på tallerkenen, kræver at dine ris vil klæbe sammen. Tag en opøser og kom et par skefulde af karryblandingen ved siden af og lad saucen fylde tallerkenen ud af sig selv.

OBS!!!
Det gælder om at være opmærksom på ens styrke i karry og paprika, samt hvilke chilier man bruger, da disse er blandingsprodukter og dermed kan variere meget i styrken. Kom kun en lille smugle i ad gangen hvis du er i tvivl om styrken på din karry.

Erstat evt. broccoli med blomkål, hvis du hører til dem der ikke kan fordrage broccoli og stadig gerne vil prøve denne ret.

Kommentarer