Risotto til hverdag og fest, her med champignon og bacon

En klassiker rigtig mange mennesker springer over fordi det lyder besværligt, dyrt og fransk. Hvilket kan være sandt hvis man kigger på nogle fornemme fine gamle franske opskrifter med trøfler, morkler og hummer.
Risotto kan i min verden sagtens være hverdagsmad og laves som budgetmad. Risottoen indeholder alt man har behov for af energi. Kulhydrater og proteiner i grøntsagerne, ris og kød eller fisk, alt sammen i en gryde som ikke bare er en almindelig gryderet.
Opskriften nedenfor er et bud på en hverdags risotto, varier den med spidskål, ærter, spinat. Server et stykke braiseret kød eller et stykke fisk, hvis den skal have et nyk opad.
Ja mulighederne er uanede så der er ingen undskyldning for at komme i gang, ja så er det oven i købet ret nemt og hurtigt2 Pers.
 
1/2 l hønsefond

3 spk. tynd soja sauce

2 dl hvidvin

2 dl risotto ris (grødris kan bruges)

250g champignon

170g bacon

3 spk. revet parmesan

20g smør

salt

peber

olivenolie


En god ide med risotto er at forberede alle ingredienserne inden du går i gang, så derfor.
Snit løg og hvidløg fint, bacon skæres i tynde strimler. Rens champignon og halver dem.
Svits bacon, løg og hvidløg ved høj varme i en god slat olivenolie. Kom risotto risene ved og bland dem godt rundt til de bliver klare i det. Tilsæt hvidvin og soja og kog det næsten væk. Champignon og halvdelen af hønsefonden ved og lad simre ved mellem varme. Når blandingen begynder at blive tør tilsættes den sidste del af hønsefonden og lad det koge ind. Smag på risene og sikre dig de er møre. Når risottoen at blive tør tilsættes enten lidt mere hønsefond eller vand.
Når risene er møre slukkes komfuret, parmesan og smør kommes i sauté panden, låg kommes på og lad hvile i 5 min. Smag til med salt og peber. Denne kogeproces tager ca. 20-30 min. fra start til slut.
Server i dybe tallerkener, evt. med lækkert friskbagt brød og frisk persille på toppen.

Braiseret Nakkesteg med rosenkåls Risotto

 

Perlespelt Risotto med svampe


Kommentarer