Braiseret Svinekæber med portvins sauce


2 Pers

Braiserede svinekæber

4 Stk. Svinekæber

2 Gulerødder

1/8 Knoldselleri

2 Rødløg

4 Fed hvidløg

1 Spk. hele peberkorn

1/2 balsamico eddike

4 spk. soja sauce

0,5l Mørk øl

Rens svinekæberne for fedt og andre urenheder, skær grøntsagerne i grove stykker.
Svits løg, hvidløg og peberkorn i rigelige mængder olivenolie,dernæst brunes svinekæber på begge sider.
Kom balsamico eddike ved og kog det næsten helt ind inden soja og øl tilsættes sammen med gulerødder, knoldselleri og krydderurter. Fyld vand i indtil kæberne er helt dækket.
Lad simre i 2 timer. Derefter slukkes komfuret og kæberne hviler i væsken i 20-30 min. inden servering.
Tag 2 dl. af braiseringsvæsken og kom i en seperat kasserolle

Portvins sauce
2dl braiserings væske
0,5dl portvin
20g smør

Bland braiserings væske og portvin, lad koge ind til ca. det halve, tager omkring 20-30 min. Sluk komfuret og tilsæt smør og rør det ind i saucen og den er færdig.
Smag til med salt og du har en kraftig smagende sauce perfekt til de møre kæber.


Server evt. sammen med en sellerimos og sauteret spidskål eller lynstegte friske bønner.

Sellerimos

Kommentarer