Restaurant Johan R i Musikhuset Aarhus
I hjertet af Aarhus, finder man de kulturelle højborge i smilets og landets næststørste by, kunstmuseet AROS med den store regnbue på toppen og ved siden af Musikhuset Aarhus der leverer kultur til folket i alle varianter.
I foyeren på Musikhuset ligger café & Brasserie Johan R og på første salen i nyrenoverede rammer ligger restaurant Johan R under ledelse af køkkenchef Kim Hansen der er kommet til i foråret 2014 og givet køkkenet ny energi.
Denne aften havde vi reserveret bord i restauranten inden vi skulle koncert senere i Musikhuset og derved havde en bagkant at nå og dette skulle vise sig ikke var noget problem for tjenerstaben at guide os igennem med ro og mag så vi ikke skule stresse igennem måltidet.

Valget blev månedens 3 retters classic menu som bestod af græskarsuppe med pocheret æg til forret, en lækker cremet suppe med masser af sødme og varme til den kommende efterårstid. En god solid måde at starte et måltid på og godt pocheret æg til samt husets brød og krydre smør, desværre var smagen i smørret meget mild, men en mindre detalje.

Hovedretten bestod af stegt kulmule med jordskokkepuré, stegt polenta, brunet smør, forskellige svampe og græskarfrø.
En anderledes fiskeret med masser af smag, utrolig meget smag faktisk, på den gode måde og igen en af de tungere fyldige retter der stadig gav plads til alle smagsløgene med gode kombinationer og fin balance over hele palletten.
Men nu er maverne også ved at være fyldte.

Desserten skulle helst ikke være for tung nu for så ville vi eksplodere inden koncerten skulle starte. Hvilket den heller ikke var, en let citronfromage med solbær coulis, sprød crumble og små marengs. Lækker og luftig fromage med god syre i coulis'en afslutter en fin eksekveret middag.

Til retterne fik jeg husets vine som er af en rigtig fin standard der kan drikkes til det meste og tilfredsstiller de fleste paletter.
Restauranten har en hyggelig atmosfære i den store foyer og lever fint op til kravet om at levere en god middag til rimeligt fornuftige penge inden en koncert oplevelse. Menuen kostede 300 kr. pr. pers. plus drikkevarer.

Tilgengæld kan det være svært at finde åbningstider da disse er afhængige af hvornår og hvilke forestillinger der går i musikhuset og derfor skal man som det mindste ringe og bestille bord i forvejen for at være sikker hvilket ikke taler til det alm. gastronomiske publikum der bare gerne vil ud at have en god middag.
Men kan klart anbefale at starte en god koncertaften i musikhuset med et besøg hos restaurant
Johan R.
Kommentarer