Pølsebrød & Pizzasnegle til madpakken


Madpakker og eftermiddagssnack er jo altid et hit og især hvis det så indeholder nogle af de ting især børn identificerer med lækkert.
Her kommer et bud på pølsehorn og pizzasnegle lavet på den samme dej og dermed kan man lave portionerne lige som man vil.
Ud af denne dej blev det til 30 pølsehorn og ca. 20 små pizzasneglehapsere.

Dej
50g gær
2 dl. yoghurt natural
5 dl. letmælk
20g salt
300g fuldkornsdurum mel
200g durum mel
400g hvedemel

kom alle ingredienserne i en røreskål og ælt dem på røremaskine eller meget grundigt i hænderne til du har en lækker fast dej, dej må ikke hænge fast på hænderne.
stil den til side overdækket og lunt i 1,5-2 timer.

hæld dejen ud på et durummel dækket bord og vend dejen i det og del den i 4. Rul dej stykkerne ud 1 ad gangen til ca. 20 cm bred og 50 cm lang så dejen er ca. 5mm tyk.

Pølsehorn. 30 stk.
 
3 dele dej
15 pølser (pande, frankfurter eller lign.)
ketchup
1 æg
sesamfrø

Skær det udrullede dejstykke ud i firkanter på ca. 10x10 cm. kom ca. 1 tsk. ketchup på hvert af stykkerne og smørdet ud til ca 0,5 cm fra kanten. Del pølserne i to og placer på skrå i den ene ende og rul den nu sammen om dejen og læg med samlingen nedad på en bageplade. Pensl med sammenpisket æg og drys med sesamfrø. 

Bag i en forvarmet ovn på 200 grader ved varmluft eller 220 grader ved alm. ovn i 20 min.

Velbekomme.

Pizzasnegle Margerita

Pizzasauce
1 dåse flåede tomater
1 stor dåse tomatpure 140g
1 skalotteløg
2 fed hvidløg
1 spk. røget paprika
salt
peber
olivenolie

Hak løg og hvidløg fint, svits kort i olivenolie i en lille gryde, tilsæt paprika og tomatpure og lad det brænde let af.
Til sidst tilsættes flåede tomater og varmes let igennem og blendes helt lind med en stavblender. Smag til med salt og peber.

Tip!!! hvis du vil fryse dine pizzasnegle eller resten af tomatsovsen kan du med fordel oversalte tomatsaucen lidt da meget af saltsmagen forsvinder under nedfrysningen.

Pizzasneglen.
 
1 portion dej
1 portion pizzasauce
revet ost
tørret oregano

Rul dejen ud til en ca. 30x40cm rektangel, del dejen over i 2 og smør en fint lag tomatsovs på ud til ca. 1 cm fra kanten, riv et pænt lag ost udover drys med oregano.
tag nu fra den ene ende på den bredeste led og rul dejen stille og roligt sammen til en pølse, pas på du ikke skubber fyldet frem foran dig så det bliver smattet i enden.
Tag en meget skarp kniv og skyl den under koldt vand, dette gøres hele tiden for at kniven lettere glider igennem dejen uden at fyldet hænger fast i kniven.
Skær enderne af og skær ca. 2 cm. tykke skiver af pølsen. læg dem på en bagplade med bagepapir og giv dem et lille tryk så de bliver flade.
Riv lidt ost hen over dem og bag ved 220 grader i en forvarmet ovn i 15 min.

Tip!!! Ønskes der mere fyld i pizzasneglen kan der tilføjes skinkestrimler eller hakket oksekød (Husk at stege dette først)Kommentarer