Kartoffel Porre Suppe

Enhver blog bør jo have sin egen udgave af en kartoffel/porre suppe, så her er min udgave af denne billige, nærende og virkelig lækre suppe.



4 Pers.
600g skrællede kartofler (gerne vildmose)
600g rensede porre (ca. 3 stk.)
2 zitauer løg
3 fed hvidløg
1l hønsebouillon/fond
1 glas hvidvin
salt
peber
olivenolie

1pk. bacon

1 dl.  rapsolie
1 håndfuld fransk estragon

skær løg,hvidløg kartofler og porre i grove stykker. Svits løg og hvidløg i lidt olivenolie i en stor 5l gryde, dernæst porre der svitses i et par min., tilsæt et stort glas hvidvin og lad det koge lidt ind, inden kartofler kommes ved sammen med hønsebouillon og det hele koger let under låg i 30 min. til kartoflerne er møre og let kan moses med en gaffel.
Blend det hele med en stavblender til suppen er helt lind i konsistensen. Smag til med salt og peber, evt. lidt chayenne peber hvis en kraftig suppe ønskes.

Imens skæres bacon i tynde strimler og steges sprøde og lægges til side på fedt sugende papir.

Estragon olien laves ved at køre olie og estragon på en blender i 5 min. til den er helt lun og grøn. Kom gerne på en lille flaske så den er nemmere at anrette med.


Anret som på billedet.


Tip!!! Er suppen for tyk tilsæt lidt mere bouillon til ønsket konsistens.

Et stykke dampet hvid fisk, f.eks. kulmule eller helleflynder ville fungere godt med suppen hvis mere protein ønskes i måltidet.

Kommentarer