Brug dine rester og lav nye retter


Madspil er endnu engang oppe i medierne især blandt dagligvare butikkerne. Men i hjemmene smider vi også meget mad ud, hvilket er synd og skam for når der er rester tilovers kan de som oftest bruges til nye og spændende retter uden at det behøver at blive en kedelig gentagelse.
Vi havde lidt rester tilbage fra igår, fyldt svinemørbrad med parmaskinke svøb og kartoffelmos.
Med tanke på at bringe lidt andre smagsnuancer ind i disse to tilberedninger blev det til en slags Cajun inspireret shepards pie med svinemørbrad og faktisk et helt overraskende godt resultat.

Kort fortalt snittede jeg et løg og et par fed hvidløg, svitsede det af på panden, skar kødet i mindre stykker og varmede det let op med løgene, tilsatte lidt rødvins rest og lod det koge ind. Til sidst en dåse kidney bønner fra skabet.
Det hele op i en passende størrelse ildfast fad, toppet med kartoffelmos og lidt revet parmesan. 15 min i en 200 grader varm ovn og så er der aftensmad på ny.

Det drejer sig om at genbruge de ting man allerede har tilberedt med kortere holdbarhedsdato, få tømt ud i skabene og brug lidt kreativitet og visualisere smage, så kan du skabe nærmest gratis aftensmad ud af dine rester.

God fornøjelse.Kommentarer