Æble Tarte Tatin

Klassisk fransk æble dessert, der er en af favorit desserterne, især fordi den kan laves i forvejen og så ser den også lidt godt ud, samt at den er relativt nem at lave.



Udstyr: 28cm pande der kan gå i ovn

8 Pers.

3 æbler
3 dl sukker
25g smør
3 butterdejsplader

Skræl og skær æblerne fri af kernehuset, skær æblerne i tynde både.
Varm en 28cm pande op ved middel varme med sukkeret, når det er smeltet tilsæt da smøret så du får en flydende karamel.
Fordel æblerne jævnt i panden og lad det simre i 5-8 min. Æblerne skal blive møre og ændre lidt farve.
Imens tages de frosne butterdejsplader ud og lad dem tø en lille smule så du kan trykke enderne ind over hinanden, rul den lidt fladere med kagerulle og sådan at enderne sidder sammen. Du skal kunne dække hele panden med butterdejen.

Når æblerne er møre tages panden af varmen og kom dit låg af butterdej over, pas på den varme karamel. Dejen trykkes ned i siderne omkring æblerne og overskydende dej skæres af med en skarp kniv.

Bag i en 180 grader varm ovn i ca. 18 min eller indtil den er gylden i overfladen. Tag den ud og vend tærten ud på en tallerken.
Server med vanilje is, en absolut lækker dessert.

Kommentarer