Garlic Naan Brød

Det traditionelle indiske Naan brød der normalt laves i en tandori ovn hvor dejen klaskes på siden af en opretstående stenovn og medmindre man er indehaver af denne ret store indiske ovn må man tænke alternativt og samtidig opnå den hårde varme som tilbereder brødet ved høj varme og kort bagetid.



8 stk.
25g gær
3 dl. letmælk
2 dl. yoghurt neutral
600g hvedemel
20g salt
4 fed knust hvidløg
olivenolie

kom alle ingredienserne i en stor skål og bland det grundigt, kør den gerne på en røremaskine i ca. 10 min til dejen er sej og stadig klæg.
Lad hæve i 2 timer under klæde.

Kom dejen ud på et meldækket bord, vend dejen i melet så den bliver tør på oversiden, del dejen i 8 stykker. tryk og træk dejen til 1/2-1 cm. tykke brød, smør med olie og drys lidt havsalt over.
Bag dem på forvarmet bagesten ved 250 grader i ca. 5 min til de bliver let gyldne på oversiden. Lad ovnen varme op i mindst en halv time i forvejen for at den har så varmt et bagerum som muligt.

Tip!!! Varier dine Naan brød med forskellige smage, skift evt. hvidløg ud med frisk chili eller forskellige urter.

Server med forskellige dip eller til en indisk curry eller lign.

Kommentarer