Sommerferie i det Nordjyske


Så er vi netop hjemvendt efter en dejlig afslappende ferie i sommerhus i det nordjyske, nærmere bestemt i sommerhus i Ertebølle, lidt udenfor Løgstør som jo bekendt kaldes muslingebyen og som også er vært ved DM i Østersåbning og champagne sabling på Søndag d. 24. August, hvilket vi desværre ikke når at deltage i.
Ferien stod på afslapning men også med fokus på det gastronomiske for på ferie må man gerne spise godt.
Jeg blev lidt overrasket over hvor svært det er at skaffe frisk fisk i en fiskerby. Men det var det med kun en fiskevogn der besøger byen hver anden uge.
I nabo byen Rønbjerg lå et lille fiskerhus, men det så ganske enkelt uhumsk ud og da ekspedienten prøvede at overbevise mig om at de der døde muslinger der lå under noget avispapir ikke fejlede noget skulle vi ikke have noget af at handle der.

Men restaurant udbuddet i Løgstør var ganske fint, med et par regulere restauranter og en lækker delikatesse shop med tilhørende café var der rig mulighed for at få en god frokost eller aftensmad ude.

Derudover var der jo ikke langt op til Svinkløv Badehotel hvor det danske Bocuse d'or håb Kenneth Hansen huserer sammen med hans elev der netop har vundet VM for U25 kokke. SÅ det skulle bestemt besøges og viste sig at blive lidt en rodet omgang desværre. Men mere om dette i en senere anmeldelse.
Endvidere ligger en af få danske vingårde i Nordjylland som selvfølgelig også fik et visit hvor der var mulighed for at sidde i deres væksthus og nyde smagsprøver af deres sortiment eller om lørdagen kunne man nyde deres sommergrill aften.

Men her er lidt gastronomiske billeder fra en ferie i Nordjylland.


Stjerneskud på restaurant Kulgaarden i løgstør
Oksecuvette med nye asparges kartofler

Rørt Hakkebøf med sellerimos og grønne bønner

gulerod/rodbede salat
Pizza i Hansholm
Smørrebrød hos Tezlaff i Løgstør

Selleri chips
Svinkløv Badehotel
Kommentarer