Smukfest og Smuk gastronomi
Årets Skanderborg festival er slut og med store ændringer på pladsen i form af færre gæster og udviddet festival område samt at der var lukket helt af for såvel gratister gav mere plads og flere muligheder for festivalen som jeg personligt synes ledelsen har udført på en rigtig god måde.

Gastronomisk plejer festivaller at være på et niveau hvor det bare drejer sig om at få lidt benzin i kroppen og den gode smag overlades til fantasien. Men Skanderborg vil det anderledes og har egentlig arbejdet på i flere år at give gæsten mulighed for at vælge bedre og sundere alternativer til at stille sulten mellem koncerterne.
Skanderborg festivallen er jo placeret midt inde i bøgeskoven og denne udnyttes optimalt til restauranter, musikscener og barer.

For at nævne et par af de tilbud der var at finde på festivallen så diskede Claus Holm (kendt fra TV2's Go'Morgen Danmark) op med hjemmelavede burgere i fuldkornsbrød, salater og andet lækkert til priser omkring 70,-
Ved siden af havde tulip lavet en kæmpe diner der serverede burger med pulled pork, ribs og alt andet amerikansk godt, så virkelig lækkert ud og også meget populært blandt gæsterne.

Længere oppe på pladsen lå en lille ring af nogle 50'er catering vogne hvor der blev lavet økologiske pomfritter med mayo, en hel del bedre end de vanlige catering fritter, ved siden af den en veggie vogn der lavede salater burger osv. alt sammen uden kød og fisk, dernæst en toast vogn jeg dog ikke prøvesmagte.

Inde midt på pladsen lå en lækker Italiensk madbod der serverede pizza med parmaskinke og salat, hjemmelavet pasta med bolognese i en udgave der i den grad var værd at spise, pasta med laks og panini's der var utroligt lækre.

Gik man mod lidt andet end fastfood, kunne et sted som vinoteket, smørrebrøds restauranten, Herreford Beefstouw eller Klassisk Bistro's ousterbar være gode bud på at få en rigtig restaurant oplevelse til priser der minder om dem man møder på de respektive restauranter inde i Aarhus.

Selvfølgelig var alle de vanlige fastfood tilbud også tilstede med Arizona Burger, Le Crepé med deres pandekager, pølse vogne osv.
Der var i den grad et udvalg uden lige når det kom til madfronten og for rigtig mange af Smukfest's gæster er maden en stor del af festen, det er en luksus festival og det er hele vejen igennem. Musikken har fået hug for ikke at være international nok, men stemningen og udsmykningen i skoven samt udvalg af barer og spisesteder er bevis på at folk har fokus på meget andet end bare musikken.
Folk vil underholdes og feste igennem og ikke kun foran Bøgescenerne, nej de vil feste i hele skoven og det har Bestyrelsen i den grad gjort det muligt.

Så som festival gæst og medarbejder igennem de sidste 15 år må jeg indrømme at i år har pladsen gjort det maksimale for mig.
Så stor ros til Skanderborg for deres nye stil og bliver spændende at se hvordan næste års festival bliver stykket sammen.

Kommentarer