Dette ikoniske badehotel i det nordjyske lidt uden for Fjerritslev er ramme om en del af den danske kulturarv vi sjældent ser, det er ligesom at træde ind i et Skagensmaleri, lige der ved strandbreden på toppen af klitten ligger Svinkløv badehotel og troner frem som så det ud i 1800 tallet med den tidlige aftensol og udsigten over det skummende vesterhav.
Bliver det mere idyllisk, ja det gør det for lige så snart man træder indenfor på det gamle badehotel mødes man en flok søde og venlige tjenere der er iklædt blå og hvidstribede kjoler og sammen med de gamle stuer, klassisk indretning med hvide duge, servietter og glassene opstillet korrekt bliver vi sat til bords med udsigten over det solbeskinnede vesterhav, ja det er unikt og ses ikke ret mange steder.
Hvis man ønsker bord i hotellets restaurant er det en god ide at bestille i god tid for der er travlt i restauranten selvom vi er ved at være uden for ferie sæsonen.
Så forventningerne til aftenens menu er tårnhøje og en aften vi virkelig ser frem til.
Menuen på Svinkløv er frisk og ren i smagen efter kokkens egne ord og så er den dagsfrisk. En ny menu hver dag og der er 3 at vælge imellem, en med kød, en med fisk og så en 2 retters vegetar menu. Her kan man så selv mikse 2-4 retter imellem menuerne som man nu lyster og selvfølgelig er der afstemte vine til hver ret, betalt pr. glas, hvilket giver dig fuld frihed på hele menukortet.
Derudover er der også et a la carté kort men vi så faktisk ikke noget forlade køkkenet som ikke var fra en af de 3 menuer.

Det første man ser er et stykke papir hvorpå der blev gjort opmærksom på at betjeningen er sød og venlig og at de lå udenfor stresszonen så maden er lang tid om at komme til bordet var ligesom hoved essensen, så vi lænede os tilbage med sindsro og klar til at slappe af.
Dette skulle vise sig ikke at være helt sandt. Men hurtigt kom der to slags lækker brød på bordet et hvidt baguette og et mørkt valnøddebrød med smør. Meget lækkert begge dele.
Jeg valgte den fulde fiske menu og med ost som 4. ret dertil den udvalgte vinmenu. Min kone tog kødmenuen dog med fiske forretten.

Super lækker og æstetisk forret med masser af frisk og enkelt smag virkelig en hyldest til den enkelte råvare. Den Champagnen der blev serveret til passede også perfekt til med sin halvtørre og lidt søde karakter. Et rigtig godt glas der passede perfekt til forretten.
Men er man ikke den store muslingespiser så bliver man udfordret for det er en ret der er meget fisket i dens konsistens, men jeg nød den virkelig.
Nu kom vi så til en aftenens tjenerfejl netop var tallerknerne fra forretten tage af bordet inden hvidvinen til min havkat som jeg skulle have til hovedret blev skænket hvilket undrede mig lidt da vi jo kunne læse os til at vi skulle have god tid, så medmindre det var et stunt for at sælge mig noget mere vin forstod jeg det ikke helt og ventetiden på hovedretten var da også ca. 15 min. hvilket i min bog overhovedet ikke er langsomt, tvært imod så var serveringen meget hurtig også lidt for hurtig til vores smag, men behager sikkert mange.
Men tilbage til hvidvinen så var det en let og frisk Saint Aubin Premiere Cru, dejlig sommerlig i smagende, perfekt til en sensommeraften som denne. Desværre blev hverken denne vin eller nogle af retterne præsenteret ved bordet så det gjaldt om at have fotografisk hukommelse fra menukortet hvis man ønskede at vide eller var interesseret i hvad vi spiste og drak.


Min kone fik kylling som den nu skal laves klassisk med surt og sødt men på en moderne måde og så en lille skål på siden med stuvede svampe, fløde og svampe er bare "match in heaven". Igen er temperaturen et problem og her endnu mere mod den kolde side og undersaltet og her er det omvendt med hende, hun er på ingen måde en saltgris, små skønhedsfejl der skal sidde i skabet når man deltager og vinder konkurrencer på det niveau.
Næste punkt på min menu var ostetallerkenen der bestod af 5 Unika oste der repræsenterede hele spektret med en fast ost jeg ikke kan huske navnet på, brie, krondild en blandet ged og komælks ost og til sidst en roquefort fra 2008, en rigtig slagkraftig bandit fra Arlas relativt nye koncept med ekstra lagrede og lækre oste. Hertil, brød (samme som 2 slags som vi startede med), grønne oliven, karamelliserede valnødder og abrikoser. Enkel og klassisk osteanretning der ikke var så meget at sige om, dertil et dejligt glas portvin, ja igen uden præsentation, ostene fik dog et par ord med denne gang, men var en ren oplæsning fra notesblokken hvilket antydede at man ikke skulle spørge mere ind til de forskellige oste for det tror jeg ikke jeg ville få svar på.

Den anden dessert var adskillige variationer på citrus og sendte tankerne hen mod 80'ernes citronfromage. Den bragte lykke hos min hustru og satte et solidt punktum på en ellers lidt bumpet rejse igennem det vi havde forestillet os skulle være en helt igennem solid manifestation af hvem der er en af verdens aller bedste kokke.


Jeg håber virkelig dette var en uheldig dag da alt omkring stedet bare skriger idyl og ja igen så har Kenneth Hansen og co. virkelig fået megen god og positiv omtale de seneste år. Skulle chancen byde sig igen besøger jeg gerne stedet men det kan da godt være man lige skal vente til efter Bocuse d'Or i Lyon i 2015 hvor jeg også her vil ønske Kenneth og Kasper held og lykke næste år.
Kommentarer
Send en kommentar