Spaghetti Bolognese
Spaghetti med kødsauce er nok den største klassiker i enhver børnefamilie og en sikker ret på spejderlejren eller i medarbejderbespisning på en festival. Hvilket også gør at den findes i mange mange udgaver og som regel skuffer den med flad smag og ligegyldige krydderier eller mangel på samme.
Men denne klassiker kan virkelig smage himmelsk hvis man bare sørger for at få masser af smag ind i sit kød og sin sauce, krydret med hjemmelavet pasta har du en fantastisk italiensk klassiker.

Pasta:

4 Pers.
400g tippo 00 mel eller hvedemel
4 æg
1 tsk. salt

Kom mel i en dyb skål og bland med salt. Lav en fordybning og slå æggene ud heri. Nu skal du med en gaffel langsomt røre melet ind i æggene og bliv ved indtil al melet er optaget, bliver den for tørre tilsæt da et par dråber vand og ælt videre til du har en fast glat kugle, pak den ind i plast film og læg den på køl i 30. min.

Når dejen har kølet af deles den i 4 slå hver af delene flad og rul den så flad med en køkken rulle som muligt på et let melet bord, derefter køres den på pastamaskine fra tykkeste niveau indtil den tyndeste. Nu kan du så selv vælge tykkelsen enten, tagliatelle, fettucini eller parradelle (denne skæres med skarp kniv). 

skil pastastrimlerne ad og drys lidt mel henover og bland så pastaen ikke klistrer sammen.

Kog pastaen i let saltet vand i 3-4 min.


Kødsauce:

4 Pers.

500g oksekød
1 pakke bacon

1 Løg
2 fed hvidløg
1 dåse flåede tomater
1 stor dåse tomat pure
2 gulerødder
1 peberfrugt
1/2 dl Jack Daniels
1/2 dl Portvin
2 spk. paprika
3 spk. soya
3 spk. balsamico eddike
1 dl. revet parmesan ost
Olivenolie
salt
peber

Skær løg, hvidløg, gulerødder og peberfrugt i små stykker. Svits løg og hvidløg i rigeligt olivenolie, tilsæt bacon og svits det godt, skal ikke blive sprødt. Nu brunes kødet sammen med og krydres med salt, peber og paprika.
Tilsæt balsamico og lad koge ind, det samme gøres med soya.
Nu skal der flamberes, sluk emhætten tilsæt Jack Daniels og antænd whiskyen og lad alkoholen brænde ud (Kan sagtens serveres for børn da alkoholen forsvinder).
Nu tilsættes portvin og koges let ind og nu kommes tomatpure i bunden og brændes af, dernæst flåede tomater, gulerødder og peberfrugt.
Læg låg på og lad koge ved middel temperatur i 30 min. Derefter slukkes for komfuret og parmesan tilsættes og smages til med salt og peber.Kommentarer