
Spaghetti med kødsauce er nok den største klassiker i enhver børnefamilie og en sikker ret på spejderlejren eller i medarbejderbespisning på en festival. Hvilket også gør at den findes i mange mange udgaver og som regel skuffer den med flad smag og ligegyldige krydderier eller mangel på samme.
Men denne klassiker kan virkelig smage himmelsk hvis man bare sørger for at få masser af smag ind i sit kød og sin sauce, krydret med hjemmelavet pasta har du en fantastisk italiensk klassiker.
Pasta:
4 Pers.
400g tippo 00 mel eller hvedemel
4 æg
1 tsk. salt


skil pastastrimlerne ad og drys lidt mel henover og bland så pastaen ikke klistrer sammen.
Kog pastaen i let saltet vand i 3-4 min.
Kødsauce:
4 Pers.
500g oksekød
1 pakke bacon
1 Løg
2 fed hvidløg
1 dåse flåede tomater
1 stor dåse tomat pure
2 gulerødder
1 peberfrugt
1/2 dl Jack Daniels

2 spk. paprika
3 spk. soya
3 spk. balsamico eddike
1 dl. revet parmesan ost
Olivenolie
salt
peber
Skær løg, hvidløg, gulerødder og peberfrugt i små stykker. Svits løg og hvidløg i rigeligt olivenolie, tilsæt bacon og svits det godt, skal ikke blive sprødt. Nu brunes kødet sammen med og krydres med salt, peber og paprika.
Tilsæt balsamico og lad koge ind, det samme gøres med soya.
Nu skal der flamberes, sluk emhætten tilsæt Jack Daniels og antænd whiskyen og lad alkoholen brænde ud (Kan sagtens serveres for børn da alkoholen forsvinder).
Nu tilsættes portvin og koges let ind og nu kommes tomatpure i bunden og brændes af, dernæst flåede tomater, gulerødder og peberfrugt.
Læg låg på og lad koge ved middel temperatur i 30 min. Derefter slukkes for komfuret og parmesan tilsættes og smages til med salt og peber.
Kommentarer
Send en kommentar