Rissalat

Et frisk pust midt i grilltiden kunne være denne rissalat der serveres bedst  koldt og som tilbehør til kylling, okse og svinekød.



4 Pers.
2 kopper ris
3 kopper vand
1 tsk. salt

1 dl. ærter
2 gulerødder
2 fed hvidløg
3 forårsløg
salt
peber
2 spk. riseddike
2 spk. risvin


kom vand, ris og salt i en gryde kog i 12 min under låg, sluk derefter komfuret og lad stå i yderligere 12 min. Derefter er risene færdige og kommes i en stor skål.
Skræl og skær gulerødder i små tern og kom i risene sammen med 2 fed knust hvidløg, ærter, riseddike og risvin.
Til sidst kommes fintsnittet forårsløg ved og smages til med salt og peber. lad stå og køle af, denne nedkølingsproces er også med til at tilberede grøntsagerne let og derved er det vigtig at gulerødderne er i meget små stykker.

Gril et godt stykke kød på grillen og du har et anderledes tilbehør til grill middagen.

Kommentarer