Pad Thai

Denne wok ret er ikke bare fuld af smag men også utrolig nem og hurtig at lave, så du kan have lækker aftensmad ja sågar gæstemad klar på 30 min.4 Pers.

400g kylling filet eller inderfilet
2 løg
1 chili
4 fed hvidløg
2 cm ingefær
2 rød snack peber
3 gulerødder
250g champignon
125g bønnespirer
3 forårsløg
2 lime
3 æg
100g usaltet peanuts
150g æg nudler
risvin
riseddike
pad thai sauce
tynd soya sauce
salt
peber
paprika
Raps olie

Udstyr.
Wok

Det vigtigste ved denne ret er at have forberedt alt inden man tænder op i wokken, for når først stegning går igang går det hurtigt.

Start med kyllingen og skær den i tynde mundrette stykke. Halver løget og skær i tynde både, hvidløget snittes i tynde skiver sammen med chili og ingefær, champignon i tynde skiver. Gulerødder og snackpeber skæres i lange ultra tynde strimler, brug evt. et mandolinjern hvis dette er til rådighed. Forårsløg skæres i 2 cm. stykker. Bønnespirerne skylles.
Peanuts køres kort på en hurtighakker til små fine stykker, pas på det ikke bliver til mel, hak evt. efter med en kniv og rist dem i en tør wok til de er let gyldne og sæt til side.

Sæt en gryde med saltet vand over og kog nudlerne al dente, hæld vandet fra og lad stå.
Nu skal der gang i wokken, varm den for fuld blus og kom en god slat olie i, svits løg, hvidløg, chili, ingefær og kylling, krydr med salt lidt peber 1 spk. paprika. Til sæt gulerødder og snackpeber, svits igennem dernæst champignon.
tilsæt 2 spk. riseddike, 2 spk. risvin, 2 spk. tynd soya sauce og 2 spk. pad thai sauce og bland det hele sammen. Nu tilføres bønnespirer og forårsløg og rodes lidt rundt inden nudlerne tilsættes og det hele samles. Til sidst slås æggene ud i bunden og steger til en slags røræg, husk at røre rundt. Er der for meget væske i bunden kan dette lige hældes fra i en skål.
bland det hele godt sammen og kom op i et serveringsfad, drys de ristede peanuts henover og evt. lidt friskhakket chili.
Server straks og drik da endelig end dejlig kølig Asahi øl til. 

Kommentarer